YURT-KUR'un Çehresi Değişiyor!

YURT-KUR'un Çehresi Değişiyor!

Kars Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahmut Aydın, YURT-KUR, Kentsel Dönüşüm proje ve inşaat çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Müdür Aydın, “Bildiğiniz gibi Paşaçayır mahallesinde bulunan bin 500 kişilik öğrenci yurdumuz var bu yurtta bir yemekhane bloku idare bloku ve lojmanlar var geçen yıl ihalesi yapıldı. Tabi öğrencilerimiz sıkıntıya girmesin diye yurtlar blok blok veriliyor. YURT KUR tarafından geçen yıl yemekhanesi lojmanın bir bloku teslim edildi o bloklarda bu yıl itibarıyla öğrencilerimiz kaldı. Şimdi ise iki bloku var ve bu bloklarda da çalışmalar devam ediyor. Bir bloku geçen ayın 9 da teslim ettik ve 10. ayın 8 de tamamen bitireceğiz. Fakat Eylül ayının 15’inde öğrenci alımları başlaması ve üniversitenin açılması nedeniyle bir bloku Eylül’ün 15’ine kadar tamamlayıp hizmete geçireceğiz.” dedi.

Aydın ayrıca, “Bildiğiniz gibi ilimizde daha çok bu 6306 sayılı riskli yapıların tespitinden dolayı 450’ye yakın bir vatandaşımız yararlanıyor. Şuanda bundan da 160’a yakın vatandaşımız kira yardımı almakta. Kentsel dönüşümden bu 6306 sayılı yasadan yararlanan vatandaşlarımız bazı projede belediye ve bazı ödemelerden muaf oluyorlar. Şuanda kentsel dönüşüm ilimizde başarı bir şekilde yürütülmektedir.” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler