Zeybek’e sürprizli veda

Zeybek’e sürprizli veda

Kars Oteller ve Lokantacılar Derneği (KARSOD) üyesi turizm işletmeleri ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından kararname ile merkeze tayin edilen Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek için veda gecesi düzenlendi.

 

Grand Ani Otelde gerçekleştirilen gecede KARSOD Başkanı Halit Özer, kendisinin yazdığı şiiri işletmecileri adına Zeybek’e ithafen okudu. Özerin şiir okuduğu sırada emniyet müdürü Zeybek ise duygu dolu anlar yaşadı. Gecede Zeybek’in Kars’ta ki görevi sürecinde yaptığı çalışmalarını içeren sinevizyon sunumu yapıldı.
 
KARSOD Adına konuşan Halit Özer, geceye katılan il protokolüne teşekkür etti. Özer, “İl Emniyet Müdürümüz Cengiz Zeybek’in anısına düzenlemiş olduğumuz Veda Yemeği’nde siz değerli misafirlerimizi aramızda görmekten şahsım ve turizm işletmecileri KARSOD olarak büyük memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim.”dedi
 
Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay da; “Aslında bizim için uğurlamak sözcüğü yanlış, bizler saygıdeğer müdürümüzü tanımakla onun gönüllerde taht kurmasının yolculuğunu başlatmış oluyoruz. Çok kıymetli müdürümü tanıdığımdan bu yana geçen zaman zarfında onun ne kadar çok işler yaptığını hatırlamamak mümkün değildir. Biz Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak her zaman onun desteğini ve katkılarını gördük. Adeta gönüllü bir turizm elçisi gibi teşkilatıyla birlikte bizlere büyük destekler verdi. Yaptığımız ortak çalışmalarda bizlere bir rehber gibi yardımcı olması yapılan işlerin daha çabuk ve daha güvenilir bir şekilde tamamlanmasını sağlamıştır. İnsanın iş yaşamında başarılı olmasının en önemli anahtarlarından birisi de coşku ve heyecandır. Mesleğinde coşku ve heyecanı olan insanlar her zaman başarılı olmuşlardır. Ben değerli müdürümüz Sayın Zeybek’i her zaman coşkulu ve heyecanlı görmüşümdür. Onun meslek enerjisine coşku ve heyecanı katmasına hayran olmuşumdur. Kendisinden her zaman pozitif enerji almışızdır. Onun burada Kars’ta mesleğinde göstermiş olduğu heyecan ve coşku inşallah meslek hayatı boyunca tükenmeden devam eder. Değerli Müdürüm, sizi tanımak bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Sizi tanımak bizlere heyecan ve coşku vermiştir. Sizi tanımak Kars için önemli bir fırsat olmuştur. Sizin bundan sonraki meslek yaşantınızda birçok başarılı çalışmaya imza atacağınıza yürekten inanıyorum. Asılında konuşmamı bir veda niteliğinde hazırlamak istemiyordum ancak böyle zamanlarda insanın duygularının yoğunlaşmaması elde değil. Ben, saygıdeğer müdürüme Kars’taki hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, kendisini tanıma fırsatı bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Değerli Müdürüm, size bundan sonraki iş yaşamınızda başarılar diliyor, ailenizle birlikte uzun ömürler temenni ediyor, saygılar sunuyorum.”dedi
 
Kars Valisi Ahmet Kara; “İnsanı karşılamak çok kolay ama uğurlamak çok zordur. Ben sizleri Karslı hemşerilerimi hakikaten tebrik ediyorum. İki buçuk senedir Emniyet Müdürümüz Cengiz Zeybek’le beraber çalışıyoruz. İyi veya kötü günlerimiz oldu, özellikle iyi günlerimiz oldu. Müdürümüzün tahini çıktığı anda Karslıların düzenlediği bu uğurlama töreni babayiğit işidir. Karslıların bu yaptığı mertliktir, cömertliktir, insanlıktır, güzelliktir ve misafirperverliktir. Bu nedenle ben Karslıları, daire amirlerimizi ve özellikle siz turizmcileri kutluyorum.
 
Veda sözcüğünü duyunca aklıma Veda Hutbesi geldi. Veda Hutbesi’nde Peygamber Efendimiz, ‘Allah’ım şahit ol. Ben bütün her şeyi tebliğ ettim mi’ diye üç defa tekrar ediyor ve ashabına diyor ki, ‘Her şeyi size tebliğ ettim mi’ diye tasdik ettiriyor. Şimdi bende size tasdik ettirmek istiyorum veya ben teyyid ediyorum ki Cengiz Zeybek kardeşim görevde bulunduğu sürede görevi gereği ne icap ediyorsa hepsini yaptı mı hakikaten bunu sizin tasdik etmenizi istiyorum. Ben en yakın amiri olarak, mesai arkadaşı olarak çok rahat söyleyebilirim ki gereğini beraberce yaptık. Bu nedenle anlı ak, yüzü açık ilimizden rahatlıkla, tatlı anılarla, güzel hatıralarla ayrılabilir. Kendisini huzurlarınızda minnetle, hayırla yad ettiğim gibi gelecekte de inşallah kendisini hep güzel anılarla yad edeceğiz. Kendisine bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum, aile yuvasında sağlıklı mutluluklu hayat sürmesini diliyorum. Kendisinin bundan sonraki işlerinde de büyük başarılara ulaşacağına inanıyorum ve hepsinin üstesinden gelecek iradeye ve güce sahip olduğunu düşünüyorum. Cengiz Zeybek çalışma arkadaşlarıyla çok uyumlu, dürüst, çalışkan ve ahlaklı bir müdürümüzdü. Onun da içinde olduğu iyi bir ekip olmuştuk. Kendisine hayatında başarılar diliyorum, Kars’tan güle güle gitsin. Güle güle Cengiz Zeybek.”diye konuştu
 
Çarşamba günü ilden ayrılması beklenen Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ise; “Çok duygulandığım, onur duyduğum bir ortam hazırlanmış. Bu organizasyonda emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Her şeyin bir sonu var ve her son yeni bir başlangıçtır. Kars’a ilk geldiğimde basın mensubu arkadaşların da zaman zaman yer verdiği bir konu vardı. Arkadaşlarımla ilk yaptığım toplantıda şunları söylemiştim: “Ben burada görev yaparken emrihak vaki olursa beni buraya gömün diye vasiyet etmiştim. Gerçekten de burada son derece samimiyim. Çünkü hakkıyla, adam gibi, bütün içtenlikle ve samimi hizmet etmek için kendimi taahhüt altına sokmuştum. Çünkü öldüğünüzde bir yere gömülmeyi göze alıyorsanız, bütün insanlara son derece samimi olma gereğini hissedersiniz. Ben bu söylemi o duygularla söylemiştim. Bu soğuk memleketin çok sıcakkanlı insanlarıyla tanışmak şerefine nail oldum. Çok mutlu, çok huzurlu, çok bahtiyar günler yaşadım. Sayın valimizin, sayın belediye başkanımızın, sayın diğer kurum amirlerimizin ciddi destek ve kollektif çalışmasıyla hayal gibi olabilecek şeyleri başardığımıza inanıyorum. Bazı projelerimizi hayata geçirdik. Bunlardan biri belki turizm sektörünü ilgilendiren bir konu olan Fayton Pazarı mevkiinin temizlenmesiydi. Sayın valimiz başta olmak üzere, belediye başkanımızın bu temizlikte bütün kurumların çok ciddi koordinasyonu oldu. Ben bu vesileyle herkese tekrar teşekkür ediyorum. Böyle zamanda insanın kendini ifade etmesi zor oluyor, çok duygulandım, hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Konuşmaların ardından KARSOD tarafından Zeybek’e sürpriz olarak Kafkas Halk oyunları Ekibinin gösterileri sunuldu. KARSOD tarafından hazırlanan plaket ve fincanlar ise Vali Ahmet Kara tarafından Zeybek’e takdim edildi. Vali Kara; Bir fincan kahvenin 40 yıl değil, 80 yıl hatırı olsun diyerek ince bir espride bulundu. Gece toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
(TD-BA-S) KARS (KHA) – TACETİN DURMUŞ - BEDİR ALTUNOK - UĞUR AYDIN
 
 
 
 
 
 
 
 

Önceki ve Sonraki Haberler