Ziçer Fotoğrafçılık Kulübü Kars'ta

Ziçer Fotoğrafçılık Kulübü Kars'ta

Ziçer Fotoğrafçılık Kulübü “Zihin Ergo Sum Fotoğraf Atölyesi” öğrencileri Kars, Sarıkamış, Çıldır vb. önemli noktaların fotoğraflarını çekerek Kafkas Üniversitesi Nihat Başbuğ Konferans Salonu'nda Kars Valisi Eyüp Tepe'nin de katımıyla fotoğraf sergisini

 

1982 yılında kurulan ve 30 yıldır zihinsel yetersiz çocukların eğitim ve rehabilitasyon hizmeti vererek, öğrencileri kendine yeterli duruma getirmeyi hedefleyen ZİÇEV, Kafkas Üniversitesi’nin daveti üzerine Kars’a geldi.
 
Kafkas Üniversitesi’nin daveti üzerine Ziçer Fotoğrafçılık Kulübü “Zihin Ergo Sum Fotoğraf Atölyesi” öğrencileri Kars, Sarıkamış, Çıldır vb. önemli noktaların fotoğraflarını çekerek Kafkas Üniversitesi Nihat Başbuğ Konferans Salonu’nda Kars Valisi Eyüp Tepe’nin de katımıyla fotoğraf sergisini Karslılarla paylaştılar.
 
Eğitim ile birlikte, spor ve sosyal hayata katılımın tüm faaliyetlerini bir bütün olarak gören Ziçev, zihinsel engelli bireylerin yetenekleri doğrultusunda eğitimlerine olanak sağlayarak, diğer illerde de yapmış oldukları fotoğraf çalışmalarını sunumlarla paylaştılar. Kars Valisi Eyüp Tepe de Kars’taki zihinsel engelli vatandaşlara yönelik çalışma hususunda bu programın kendisine ışık tuttuğunun altını çizerek, başta proje yöneticisi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek, Ziçev Fotoğrafçılık Kulübü öğrencilerini çalışmalarından dolayı tebrik etti.
 
Aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın manevi oğlu olan Zihinsel Engellilerde Olimpiyat 3’üncüsü Can Erik ve Çin’de düzenlenen Özel Olimpiyatlarda Bowning Sayı Şampiyonu olan Özer Yiğiter, diğer 10 arkadaşıyla birlikte çektikleri fotoğrafları ve elde ettikleri başarıları devam ettirecekleri sözünü Kars’ta verdiler. Başbakanı çok sevdiğini ifade eden Can Erik, Kars’ın soğuk olduğunu da dile getirdi. Kars’tan 1’incilik elde edeceğinin sözünü veren Erik, Kars’ı da çok sevdiğini ifade etti. Olimpiyatlarda Bowning Sayı Şampiyonu olan Özer Yiğiter ise Vali Tepe’ye sundukları fotoğraf sergisini Vali’nin çok beğendiğini ve Kars’ta olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
 
Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Genel Müdürü Nadire Tomris Miser ise şunları söyledi; “Bugün Kars’tayız ve bugün ki etkinliğimiz de bizim eğitim felsefemiz olan toplum temelli rehabilitasyonun sonucu olarak topluma çocuklarımızın yaptıklarını sergilemek ve böylelikle halkımızda engellilerin eğitimi konusunda farkındalık yaratmak. Biz Kafkas Üniversitesi’nin daveti üzerine geldik ve çocuklarımız Kars’ı fotoğrafladılar. Böylelikle hem eğitimle neleri başarabildiklerini göstermiş oluk, hem de bundan sonra da Devlet Demir Yolları’nın desteklediği bu sergi sürecinde Kars ilimizi de tanıtmış olacağız.”
 
“Fotoğraf sergisinde en güzel olanın, öğrencilerin fotoğrafları en doğal şekliyle çekmiş olması” diyen Ziçev Genel Müdürü, “Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere 3 ilin atölyelerinde toplam 50 fotoğraf atölyesi öğrencimiz var ama bugün 12 öğrencimizle birlikte buradayız. Fotoğraf atölyelerimizde çocuklarımıza resim çekme eğitimi veriliyor, fotoğraf makineleri tanıtılıyor ama en önemlisi estetik kaygı olmadığı için doğal bir şekilde sanat yapma kaygısı olmadan ne görüyorlarsa onu fotoğraflıyorlar ve sonucu da oldukça güzel oluyor.” şeklinde konuştu.
 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler