Akyaka Belediye Başkanı Muhammet Toptaş, Belediye Hizmetlerini Anlattı

Akyaka Belediye Başkanı Muhammet Toptaş, Belediye Hizmetlerini Anlattı

Belediye Başkanı Muhammet Toptaş, göreve geldiği 2014-2016 yılları arasında belediye tarafından yapılan yatırımları anlattı.

Başkan Muhammet Toptaş, göreve geldiklerinde ilçede kanalizasyon şebekesi olmadığını ve öncelikli olarak kanalizasyon şebekesini tamamladıklarını belirtti.

Akyaka’nın AK Partili Belediye Başkanı Muhammet Toptaş, sınır bekleyen Akyaka’dan devletin elektrik, su ve doğalgaz parası almamasını istedi.

Başkan Muhammet Toptaş, “Mart 2014’te göreve geldiğimiz zaman ilçemiz de kanalizasyon yoktu. Bu gün itibari ile ilçemiz yüzde yüz kanalizasyona kavuştu. Bütün vatandaşımız kanalizasyon şebekesini kullanmaktadır. Kanalizasyon geçtiği yerlerde, zaten yollarımızın da hali belliydi kanalizasyon geçtikten sonra tabiki yolarımız da tahribat oldu. Biz de bunu yeniden yapmak için Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan’a gittik. Sayın bakan bize 7 kilometre sıcak asfalt, olmak üzere 3 kilometre parke taşı ve ilaveten yine 3 kilometre metre parke taşı, ödeneklerini çıkarttı. Bir kısım yolu Karayolları ağına aldırttı. Diğerlerini ise Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Çevre Bakanlığı’ndan çıkarttı. İhaleleri bitti, nasip olursa önümüzdeki sezon İlkbaharda hemen yollara başlanacak” dedi.

“Akyaka’ya 13 kilometre yol yapılacak”

Başkan Muhammet Toptaş, 2017 baharında Akyaka’ya toplam 13 kilometre yol yapacaklarını söyledi.
Toptaş, “Akyaka’ya 13 kilometre yol yapıcağız. 7 kilometresi sıcak asfalt 6 kilometre ise parke taşı. Akyaka’nın imarı yoktu, imarını yaptık, biz yaptık. Tekrar ilçemize Sayın bakan, hükümetimiz ve valimizin destekleriyle bir arasöz, bir itfaiye aracı, bir damperli kamyon ve bir tane de çöp kamyonu belediyemize kazandırdık. Şuan da belediyemizin hizmetindedir. İlçemizin Çarşı bölgesin de elektrik direkleri, PTT direklerinin kabloları İlçenin görüntüsünü bozuyordu. ARAS EDAŞ’a Bakanımızın teşvikleriyle, girişimleriyle görüntü bozan kabloları yerin altına aldık. Bu da Akyaka için bir devrimdir” diye konuştu.

Biz göreve geldiğimiz de Belediye de çalışan işçi arkadaşların miktar demeyim, bir sürü alacağı vardı, öyle tabir edelim. Şuanda belediyemiz de çalışan işçi arkadaşların bir kuruş alacağı yoktur diyen Başkan Muhammet Toptaş, “Belediyemiz de birikmiş hesabımız da paramız vardır. Bu parayı da Akyakalılar için, vatandaşlarımız için, insanımız için en iyi şekilde kullanıyoruz. Mayıs ayında karar alacağız. Meclis üyelerinden karar ne çıkarsa onu Akyakalıların hizmetine sunacağız. Akyaka’nın içerisinden geçen 2 çay var birisi Karahan Çayı, diğeri birisi Möküz Çayı bu çaylardan giden su bizim İlçemizin can damarıdır. Can yeleğidir şeker pancarı, mısır silajı, bahçe, bostan, patates her şey buradan beslenir. Ve kanalda burada bu çay yaz aylarında dağlardaki karların erimesiyle taşkın oluyor. O da vatandaşlarımıza can kaybına kadar zarar veriyor. Bunun için de DSİ’ye girişimde bulunduk. 4 bin 670 metre uzunluğunda 3 metre yüksekliğin de taşkın koruma duvarı ve 1 metre de üzerine korkuluk demiri ve etrafına da sağlı sollu peyzaj çalışması olmak şartıyla ihalesi bitmiştir. Mayıs 2017’de müteahhit gelip işe başlayacak. Bakanımızın sayesinde olmuştur. Ve Karahan çayı ve Möküz çayır üzerine de iki tane de köprü yapacağız. Yaklaşık 6,5 milyon TL’ye ihalesi bitmişti” şeklinde konuştu.

“Sınırı bekleyen Akyaka’dan gönül ister ki elektrik, su ve doğalgaz parası alınmasın”

Ermenistan sınırına sıfır kilometrede bulunan Akyaka’nın ayrıcalıklarının olması gerektiğini ifade eden AK Partili Belediye Başkanı Muhammet Toptaş, sözlerini şöyle noktaladı:

“Gönül ister ki sınır da olan Akyaka’dan devlet elektrik parası almasın. Belediye su parası almasın biz isteriz bunu doğalgaz gelsin biz isteriz. Devletin vatandaşa destekleri daha farklı olsun. Faizler daha düşük olsun ki biz burada sınırı bekliyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler