Ankara’da "Konuşma Dili Olarak Türkçe Çalıştayı" düzenlendi

Ankara’da "Konuşma Dili Olarak Türkçe Çalıştayı" düzenlendi

Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından "Konuşma Dili Olarak Türkçe Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından "Konuşma Dili Olarak Türkçe Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Ankara'da Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert'in yanı sıra TDK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Harun Şahin, TDK Güncel Türkçe Sözlük Bilim ve Uygulama Kolu uzmanları, yayıncılar, spikerler ve sunucuların katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda, Türk dilinin korunması ve geliştirilmesine yönelik konular ele alındı. TDK Başkanı Mert, kurumun Türk dilinin zenginliğini ortaya çıkararak uluslararası alanda daha yüksek bir konuma gelmesi ve Türk kültür coğrafyasında iletişim dili olması amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı. Kurumun diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği geliştirerek Türkçeyi korumaya yönelik çabalarını artırdığını da belirten Mert, sosyal medyanın dil üzerindeki etkilerini azaltmaya yönelik çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Çalıştayın baş spikeri Şener Mete, Türk dilinin dünyanın en eski dillerinden biri olduğunu ve pek çok üniversitede Türkoloji alanında çalışmaların yapıldığını dile getirdi. Türkçenin geliştirilmesinde medya mensuplarının da önemli bir rol oynadığını vurgulayan Mete, dil bilinciyle işlerini yürüten tüm meslektaşlarına teşekkür etti.

Çalıştay çerçevesinde üç oturumda toplam 18 bildiri sunuldu.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler