Araç Kiralamak mı, Araç Satın Almak mı?

Araç Kiralamak mı, Araç Satın Almak mı?

Günümüzde artan araç fiyatları, sıfır araçlarda da ikinci el araçlarda da satın alımları zorlaştırıyor.

Araç Kiralamak mı, Araç Satın Almak mı?

Günümüzde artan araç fiyatları, sıfır araçlarda da ikinci el araçlarda da satın alımları zorlaştırıyor. Buna rağmen bireysel ya da kurumsal olarak araç satın alma tercihleri sahip olma avantajları göz önüne alınarak kiralama tercihlerinin önüne geçebiliyor. Birçok kullanıcı için aracın mülkiyetine sahip olmak başlarda avantajlı gözükse de araç kiralama sürecinin sağladığı faydalar özellikle günümüz koşullarında oldukça önemli. Özellikle kurumsal araç kiralama seçenekleri, firmalara birden çok fayda sağlar. Araç bakımı, sigorta ve kasko, lastik değişimi periyodik bakım vakit alan işlerden araç filo ve araç kiralama hizmeti alarak kurtulabilirsiniz. İster gezi, isterseniz işiniz için düşünün dünyanın en büyük araç kiralama firması Enterprise size birçok farklı seçenek sunar. Siz de bu seçenekler içinden dilediğinizi seçebilirsiniz.

Kurumsal Araç Kiralama Nedir ve Neden Önemli?

Firmalar için gerek ürün gerekse personel taşımacılığı stratejik bir öneme sahiptir. Bütçe planlaması için taşıdığı önem yanı sıra araçların bakım ve mülkiyet sorumlulukları çalışanlar için öngörülmeyen mesailere sebep olabilir. Araç alımlarında ve sonraki süreçlerde vergi ve diğer resmi işlemler de ayrıca takibi ve tekrarı gereken işlemlerdir. Araçların teslimat süreçleri uzman kiralama ekipleri tarafından hızlı ve sorunsuz olarak gerçekleştirilir. Ayrıca araç temini sonrası gerekli olan işlemler de uzman araç kiralama firması tarafından gerçekleştirilebilir. Firmalar, araçları teslim aldıktan sonra herhangi bir resmi evrak, kayıt gibi işlemleri kendileri yapmak durumunda kalmadan araçları kullanmaya başlayabilir. Şirketlerin bütçeleri açısından bakıldığında, filo araç kiralama sözleşmesi kapsamında belirtilen taksit tutarları haricinde ekstra masraflarla uğraşmıyor olmak şirketlere doğru bütçe yapabilme imkânı sunabilir.

Enterprise'ın geniş araç filosundan bir araç seçtiğinizde kaza ya da teknik sorun yaşanması durumunda 7/24 Enterprise'a ulaşabilir hemen destek alabilirsiniz. Çekici ve servis hizmetleri kiralama sözleşmesine dâhil edilebilir. Ayrıca bir diğer önemli avantaj, kiralık aracın kullanım dışı kalma durumunda ikame araç temininin hızla yapılıyor olması, şirket işlerinin aksamadan devam edebilmesini sağlar. Araç yenileme işlemleri, kiralama firması ile sözleşme yenilenmesi yapılarak pratik bir işlemle gerçekleştirilerek yeni araçlar şirkete hızlıca teslim edilebilir.

Uzun Dönem Araç Kiralamanın Şirketlere Sağladığı Avantajlar

Araç kiralamanın başlıca avantajları arasında teknik sorun yaşamamak, araç bakımları ile zaman kaybetmemek, daha donanımlı ve beklentilere daha uygun modeller seçme sayılabilir. Şirketler için son derece önemli olan başta zaman kayıpları olmak üzere iş gücü kaybı gibi sebeplerle firmalar, uzun dönem kiralama modelini tercih edebilir.

Uzun dönem araç kiralama işleminde sıfır araç sahibi olabilen şirketler ihtiyaçları olan adet kadar kiralama imkânına sahip olur. Araç satın alma işlemi yapıldığında toplu bir peşinat ödemesi yapmak zorunlu iken şirketlerin çok sayıda araç kiralamaları durumunda filo sözleşmesi kapsamında seçenekli ödemeler devreye girebilir. Taksitlerin şirket bütçesine uygun olarak düzenlenmesi de yine bir finansal avantaj olarak öne çıkar.

Araçlar belli bir süre kullanımdan sonra periyodik bakıma gerek duyar. Araç kiralama firmalarının periyodik bakımları da üstleniyor olması müşteriler için büyük kolaylık sağlar. Anlaşmalı araç bakım servislerine müşterilerini yönlendiren uzman firmalar, bakım zamanı geldiğinde müşterileri arayıp bilgi vererek bakımların gecikmesini önler.

Araç Kiralama Süreci Zorunlu Ödemelerde Müşterilere Özgürlük Sağlar

Yıllık belli dönemlerde ödenmesi gereken motorlu taşıtlar vergisi gibi araç vergileri firmalar tarafından ödendiği için şirketlere ilave bir iş yükü getirmez. Firmaların şirket üzerine yaptıkları araç kira giderleri vergi indirimi kapsamına alınır, şirketler ödedikleri aylık araç kira bedeli oranında daha düşük kurumlar vergisi öder. Kiralık araçların kaskosu ile de uğraşmak zorunda kalmayan müşteri firmaların aylık kira ödemeleri içerisinde kasko bedeli de yer alır.

Siz de araç kiralamanın sağladığı geniş fırsatlardan yararlanmak isterseniz Enterprise tarafından sunulan seçeneklere göz atabilirsiniz. Dilediğiniz segmentte aracı ya da araçları seçebilirsiniz. Yakıt ve şanzıman farklı opsiyonlara göz atabilirsiniz. Bu şekilde hibrit ya da elektrikli bir araç seçerek firmanızın yakıt giderlerini düşürebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler