Başkan Türkel: “Atakum’u turizm şehri yapacağız”

Başkan Türkel: “Atakum’u turizm şehri yapacağız”

Samsun'un Atakum ilçesinde Çakırlar Korusu'nu yeni çehresi ile faaliyete geçirmek için çalışmalar sürüyor.

Samsun'un Atakum ilçesinde Çakırlar Korusu'nu yeni çehresi ile faaliyete geçirmek için çalışmalar sürüyor. Belediye Başkanı Serhat Türkel, Atakum'u turizm şehri yapmak için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Atakum Belediyesi, Türkiye'nin en önemli Longoz (subasar) ormanlarının yer aldığı Çakırlar Korusu Tesisi'nde çalışmalarına hız verdi. Belediye ekipleri, İncesu Yalı Mahallesi'nde bulunan merkezde bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışmaları yürütüyor. Yoğun mesai harcayan ekipler, spor alanları, parklar, ahşap köprü ile kulübelerin yanı sıra kafe ve restoranları özenle tadilat ediyor. Geniş gövdeli ağaçları, bitki ve kuş çeşitliliği ile doğaseverlerin buluşma noktası olan Çakırlar Korusu, yenileme çalışmalarının ardından vatandaşların hizmetine açılacak.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, "Çakırlar Korusu, vatandaşlarımıza şehir stresinden uzaklaşarak huzur ve dinlenme molası sunan, eşsiz bir yaşam alanı. Hemşerilerimizin Atakum'un muhteşem doğası eşliğinde keyifli vakit geçirebilmelerini sağlamak için tesisimizin imkanlarını artırmayı istiyoruz. Doğayla iç içe bir kent kültürü oluşturacağız. Çocuklarımızın rahatça oyun oynadığı, bisiklet sürdüğü, vatandaşlarımızın yeşilin tadını çıkararak sporunu yaptığı, çayını yudumladığı daha konforlu bir yaşam alanı oluşturmak için çalışmalarımız devam ediyor. Kentimizin seyir zevki veren doğal güzelliklerini tanıtırken, en iyi hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Atakum'un turizm kenti olması bakımından Çakırlar Korusu, büyük önem taşıyor. Tesisimizi, bölge turizminde önemli bir merkez haline getirerek, Atakum'u turizm kenti yapacağız. Çakırlar Korusu, yeni imajıyla tüm vatandaşlarımızın buluşma noktası olacak" diye konuştu.

Başkan Türkel: “Atakum’u turizm şehri yapacağız”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler