Bayburt’ta ’Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Şiddet Mağduruyla Görüşme Teknikleri’ eğitimi verildi

Bayburt’ta ’Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Şiddet Mağduruyla Görüşme Teknikleri’ eğitimi verildi

Bayburt Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022-2025 İl Eylem Planı kapsamında bilgi paylaşımı yapmak, farkındalık düzeyini artırmak ve eşgüdümlü çalışmayı güçlendirmek amacıyla Bayburt Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarında...

Bayburt Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022-2025 İl Eylem Planı kapsamında bilgi paylaşımı yapmak, farkındalık düzeyini artırmak ve eşgüdümlü çalışmayı güçlendirmek amacıyla Bayburt Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarında görev yapan yönetici ve meslek elemanlarına yönelik "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Şiddet Mağduruyla Görüşme Teknikleri" konularında eğitim verildi.

Eğitimde; şiddetin tanımı, türleri, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri(ŞÖNİM) hizmetleri, başvuru mekanizmaları, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 Sayılı Kanunun amacı, içeriği, tedbir kararları, şiddet mağduru ile görüşmede dikkat edilecek hususlar, kurum içi hizmetlerde tespit edilen aile içi/kadına karşı şiddet vakalarının bildirimi konuları ele alındı.

Eğitimde, kadına yönelik şiddetle mücadelede mevzuatta yer alan düzenlemelere geniş kapsamlı bir şekilde değinilerek, şiddete maruz kalındığında yardım ve destek alınacak kurum, kuruluşlardan bahsedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler