Çevrimiçi arkadaşlık hizmetleri insanlar arasındaki ilişkileri nasıl etkiliyor?

Çevrimiçi arkadaşlık hizmetleri insanlar arasındaki ilişkileri nasıl etkiliyor?

İnternette bir eş arayan ve en önemlisi bulan insanların sayısı her geçen yıl artıyor.

İnternette bir eş arayan ve en önemlisi bulan insanların sayısı her geçen yıl artıyor. Çevrimiçi arkadaşlık modern yaşamın o kadar aşina bir parçası haline geldi ki, çevrimdışı arkadaşlık, tam tersine, bugün garip ve hatta bir anlamda düşüncesiz bir şey gibi görünüyor.

Ancak, gerçekçi olalım: çevrimiçi arkadaşlık ile ilgili her şey mükemmel değildir. Bazen doğru kişiyle tanışmak oldukça zor olabilir. Genellikle aylarca ve hatta bazen yıllarca yeni ve umut verici bir tanıdık bulma girişimleri sonuç vermez ve sonu gelmeyen bir rutine dönüşür. Dahası, çevrimiçi arkadaşlığa çok para yatıran, arkadaşlık hizmetlerine gerçek bir bağımlı haline gelen insanlar var.

Çevrimiçi arkadaşlığın günlük hayatımız üzerinde zaten çok güçlü bir etkisi olduğu açıktır. Bir yerde bu etki olumludur. Ve bir yerlerde — o kadar da değil. Bu etkiyi ve web arkadaşlığının hayatımıza getirdiği değişiklikleri anlamaya çalışalım.

Çevrimiçi arkadaşlık, çevrimdışı arkadaşlıktan temelde farklıdır. Ve ilişkileri etkilemektedir

Bu nedenle, şimdi çevrimiçi ve çevrimdışı arkadaşlık arasında bazı paralellikler kuracağız, aralarındaki ilişkiyi araştıracağız ve aslında neyin daha iyi olduğunu bulacağız — Web'de veya gerçek dünyada tanışmak.

  1. Çevrimdışı ortamda yaklaşık olarak aynı çevreden ve aynı yaşam tarzına sahip insanlarla tanışırsınız. Bunlar genellikle yeni iş arkadaşlarınız, arkadaşlarınızın arkadaşları, ortak tanıdıklarınız ve benzerleridir. Yani, teoride sizinle daha fazla "temas noktası" olan insanlar. Çevrimiçi olarak, çevrenizin tamamen ötesine geçersiniz, diğer şehirlerden, ülkelerden ve kıtalardan insanlarla yeni tanıdıklar edinebilirsiniz. Bunlar iletişim için harika fırsatlardır. İnce arama ayarlarını kullanabildiğiniz göz önüne alındığında, arkadaşlık siteleri ve uygulamalarının yanı sıra çevrimiçi görüntülü sohbetlerde potansiyel olarak daha uygun ortaklar bulabilirsiniz.
  2. Çevrimiçi bir kişilik genellikle gerçek bir kişilikten oldukça farklıdır. Hepimiz kendi imajımızı süsleme eğilimindeyizdir. Bazıları bunu nazikçe ve zar zor fark edilebilir bir şekilde yapar, ancak diğerleri — dramatik ve kontrolsüz bir şekilde. Sonuç olarak, gerçekte bir kişi Web üzerinde yarattığı imaja hiç uymaz. Bu durum karakter, görünüm ve yaşam tarzı için de geçerlidir. Aslında bu yüzden ilk gerçek buluşmadan önce yeni tanıdıklarınızı internetten mümkün olduğunca iyi incelemeniz çok önemlidir.
  3. İnternet arkadaşlığı tüm dikkati bir kişinin görünüşüne kaydırır. Bu çok ciddi bir sorun. Örneğin Tinder'ı ele alalım. Uygulama aslında sizden insanları yalnızca dış görünüşlerine göre değerlendirmenizi, kişiden hoşlanıp hoşlanmadığınıza bağlı olarak sola ve sağa kaydırmanızı istiyor. Ancak bir kişi sadece görünüşünden ibaret değildir. Çevrimdışı olarak, onları hemen görür, duyar, konuşma tarzlarını ve davranışlarını değerlendirirsiniz. Çevrimiçi ortamda, yalnızca görüntülü sohbet böyle bir fırsat sunar ancak hala çoğunluk tarafından kullanılan mesajlaşmalar değil.
  4. Kasıtlı "gizemlilik" yalnızca aramayı ve iletişimi zorlaştırır. Bir kişinin bir arkadaşlık sitesinde kendisi hakkında konuşma konusundaki isteksizliği anlaşılabilir bir durumdur — herkes kişisel bilgilerini geniş bir kitleyle paylaşmaya hazır değildir. Ancak dürüst olmak gerekirse, çoğu insan hesaptaki tüm alanları doldurmak, kendileri hakkında konuşmak, fotoğrafları düzenli olarak güncellemek vb. için açıkçası çok tembeldir. Birçok insan sadece aşkın başına düşmesini beklemeyi tercih ediyor.
  5. Pek çok insan çevrimiçi arkadaşlıktan dolayı tek gecelik ilişki arıyor. Bu da bir başka önemli sorun çünkü birçok kişi Tinder ve benzerlerini ciddi ilişkiler bulmak için platformlar olarak görmüyor. Sonuç olarak, bu tür sitelere olan güven azalıyor. Kitlelerine olduğu kadar. Bazı kullanıcılar kategorik olarak arkadaşlık uygulamalarını kullanmayı reddediyor ve kesinlikle taviz vermediklerini düşünüyor. Ve başka bir kişinin böyle bir uygulamaya kayıtlı olduğunu öğrenirlerse, onlarla diyalog kurmak bile istemiyorlar.

Klasik haliyle çevrimiçi arkadaşlığın modası geçmiş gibi görünebilir. Ve bir anlamda bu doğru. Covid-19 salgınının ortasında popülerlik kazandıktan sonra, en tanınmış arkadaşlık hizmetleri izleyici kitlesinde çok hızlı bir düşüş görüyor. Ancak bu, çevrimiçi arkadaşlığın geçmişte kaldığı ve herkesin yakında tekrar çevrimdışı arkadaşlığa başlayacağı anlamına gelmiyor.

Kendiniz için en iyisini elde etmek için arkadaşlık hizmetlerini nasıl doğru kullanabilirsiniz?

Bir önceki paragrafı okuduktan sonra çevrimiçi arkadaşlık konusunda hayal kırıklığına uğramaya başlarsanız sonuca varmak için acele etmeyin. Çevrimiçi arkadaşlık sadece bugünle alakalı değildir. Öngörülebilir gelecekte, bir fenomen olarak çevrimdışı arkadaşlığın yerini neredeyse tamamen alabilirler. Özellikle de her yıl giderek daha sık evde öğrenim gördüğümüz, çalıştığımız ve eğlendiğimiz gerçeğini göz önünde bulundurarak, özel ihtiyaçlar olmadan dışarı çıkmamayı bile tercih ediyoruz.

Çevrimiçi arkadaşlığı gerçekten etkili kılmak için birkaç basit kurala uymanızı tavsiye ederiz.

  1. En popüler ve büyük arkadaşlık hizmetlerini kullanmayı değil niş siteleri tercih edin. Tinder, Badoo, Bumble — hepsi öncelikle büyük bir kitle ile dikkat çekiyor. Ancak pratikte ne kadar çok kullanıcı olursa sonuç itibari ile o kişiyi bulmak o kadar zor olur. Ayrıca, bu tür sitelerde aynı kullanıcılar genellikle farklı uygulamalar arasında geçiş yapan hesaplar oluşturur.
  2. Kesinlikle gelecek görmediğiniz kişilerle zaman kaybetmeyin. Hayır demeyi öğrenin. Bazen iletişimi sonlandırmak ve karşınızdaki kişiye kesinlikle başarılı olamayacağınızı söylemek çok zor olabilir. Ancak bunun yapılması gerekir. Aksi takdirde, ona yanlış umut vererek kendiniz ve partneriniz için işleri daha da kötüleştirirsiniz.
  3. Farklı iletişim formatları kullanın. Öncelikle çevrimiçi görüntülü sohbet. Yalnızca video aracılığıyla iletişim kurarak bir kişiyi oldukça objektif bir şekilde değerlendirebilir ve sizin için doğru olup olmadığını anlayabilirsiniz. Hiçbir metin sohbeti size aynı iletişim deneyimini yaşatmayacaktır, bu nedenle kendinizi kesinlikle bununla sınırlamamalısınız.

Bazı durumlarda, arkadaşlık sitelerinin/uygulamalarının olağan formatını terk etmenizi ve bunun yerine görüntülü sohbet kullanmanızı bile öneririz. Sizi video aracılığıyla rastgele bir partnerle buluşturan çevrimiçi hizmetlerden bahsediyoruz. Örneğin, yerleşik bir akış platformu ve çevrimiçi mini oyunlar içeren basit bir Bazoocam çevrimiçi görüntülü sohbet. Ya da benzersiz bir cinsiyet filtresi sayesinde erkekleri yalnızca kızlarla buluşturabilen çevrimiçi bir türk rastgele görüntülü sohbet CooMeet. Veya basit bir tasarıma ve basit bir cinsiyet filtresine sahip Chatspin minimalist görüntülü sohbet. Çok sayıda seçenek mevcut!

Biraz özetleyelim

Sonuç olarak, web arkadaşlık sektörünün modern toplumu ve insanlar arasındaki iletişim ilkelerini gerçekten değiştirdiğini söylemek isteriz. Bazı açılardan net bir pozitiflik görüyoruz. Bazı yerlerde tartışmalı noktalar var. Ancak kesin olan bir şey var — çevrimiçi arkadaşlık çok uzun zamandır bizimle birlikte. Ve insanlığın yalnızca çevrimdışı arkadaşlık formatına geri dönmesi pek olası değildir.

Elbette çevrimiçi arkadaşlık gelecekte dönüşecek ve gelişecektir. Mevcut kavramlar değişecek ve yenileri ortaya çıkacak. Ve sonunda kaderimizi bağlamaya hazır olacağımız o kişiyi bulmak için elimizdeki tüm araçları kullanmaya devam edeceğiz. Ve onu kesinlikle bulacağız!

d736d857-9106-4f04-b647-95f88fb28b96.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler