Digor ilçesi yeniden inşa ve ihya sürecine girdi

Digor ilçesi yeniden inşa ve ihya sürecine girdi

Anadolu’nun Kafkaslara açılan kapısı Kars’ın Digor Belediyesine kayyum atanmasından sonra ilçenin çehresi değişti.

Ercüment DAŞDELEN / KARS MANŞET

İçişleri Bakanlığı’nca terör ve terör suçları sebebiyle görevinden uzaklaştırılan Digor Belediye Başkanlığına Şubat 2017’de Valilik makamınca ilce kaymakamı Mustafa Güngör’ün görevlendirilmesiyle ortaya konulan irade sayesinde Digor İlçesi yeniden inşa ve ihya sürecine girdi.

Halka hizmet amacı taşımayan zihniyetin görevden uzaklaştırılmasıyla belediye teşkilatının tekrar asli amacına döndürülmesi Digor’da büyük bir değişim ve dönüşümün başlangıcı oldu.

İhmal edilmiş bir kent hayatini rehabilite etmek maksadıyla ilçe ana cadde ve sokaklarında buz kırma ve temizleme çalışmaları ilçe ana caddesinde ulaşımın rahatlatılabilmesi için stabilize yol çalışması yapıldı.

İlçenin önemli sorunlarından biri olan çöp ve atık sorununu çözmek için 50.000 TL harcanarak çöp konteynerleri ve ayaklı çöp kovaları temin edilip ilçede birçok noktaya yerleştirildi. sokaklarının çöpten arındırılmasıyla nefes almaya başlayan ilçede sağlıklı yaşam adına hafta sonları dahil her gün düzenli şekilde çöp toplama hizmeti veriliyor.

Digor halkının yaşamaktan keyif alacağı yeni bir kent tasarımına uygun olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın talimatlarıyla ilçe ana caddesi ve ara sokaklarda 6 bin tonun üzerinde yaklaşık olarak 2.000.000 TL değerinde sıcak asfalt çalışması yapılarak kısa zamanda ilçe merkezi ana arter ve ara sokaklar % 60 derecesinde sıcak asfalta kavuşturuldu.

“Su hayattır ve en güzel suyu halkla buluşturmak gerekir” sözleriyle yola çıkan başkan vekili Güngör, ilçenin içme suyu isale hattını yeniledi. Bu proje için Bakan Ahmet Arslan’ın talimatlarıyla İller Bankası’ndan 500 bin TL değerinde hibe boru alınarak 248.500 TL’si Belediye kaynakları ile toplamda 748.500 TL’ye mal olan 2017 yılının Ağustos ayında başlanan proje 3 aylık süreçte tamamlandı.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Güngör, Digor’da görev yaptığı süre içerisinde Digor Belediyesi tek amacı Digor halkına hizmet olan kurumsal kimliği oluşmuş, hizmet üretebilme kabiliyeti ve kapasitesi olan bir mahalli idare hüviyetini kazanarak yaklaşık 7 milyon TL’nin üzerindeki yatırımlar ve en önemlisi emek dolu dokunuşlarla temiz, yaşanabilir, kardeşliğin ve içtenliğin hüküm sürdüğü bir Digor için çalışmaya, hizmet etmeye projeler üretmeye devam ediyor.

digor-ilcesi-yeniden-insa-ve-ihya-surecine-girdi-(1).jpgdigor-ilcesi-yeniden-insa-ve-ihya-surecine-girdi-(2).jpgdigor-ilcesi-yeniden-insa-ve-ihya-surecine-girdi-(3).jpgdigor-ilcesi-yeniden-insa-ve-ihya-surecine-girdi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler