Digor, taşkın risklerine karşı daha emniyetli hale getirildi

Digor, taşkın risklerine karşı daha emniyetli hale getirildi

DSİ Bölge Müdürlüğü, Kars’ın Digor ilçesini taşkın zararlarına karşı daha emniyetli hale getirdiği gibi araç, yaya ve hayvan trafiğini de daha uygun şartlara kavuşturdu.

Volkan KARABAĞ

İlçenin çehresine büyük katkı sunması amacıyla yapımını gerçekleştirilen Digor İlçe Merkezi 2. Kısım Taşkın Koruma Tesisi ile ilçe taşkın risklerine karşı daha emniyetli hale getirildi.

DSİ Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “4 milyon liraya mal olan Digor İlçe Merkezi Taşkın Koruma Tesisi İnşaatı kapsamında; Karaköse, Bağbaşı ve Askeriye Derelerinde toplamda; 1900 metre taşkın duvarı, 800 metre taban kaplama, 8 adet menfez, 2 adet yaya geçidi, 1900 metre korkuluk imalatı yapılmıştır.  Böylece ilçe merkezi, bundan sonra yaşanması muhtemel taşkınlara karşı daha emniyetli hale gelmiş olup, oluşabilecek can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi temin edilmiştir. Digor İlçe Merkezi Taşkın Koruma Projesi sayesinde Digor ilçe merkezi taşkına karşı emniyetli hale getirilirken, aynı zamanda ilçenin çehresini değiştirecek ve imara uygun yapılaşmayı da teşvik edecektir.”denildi.

digor,-taskin-risklerine-karsi-daha-emniyetli-hale-getirildi-(4)-001.jpgdigor,-taskin-risklerine-karsi-daha-emniyetli-hale-getirildi-(3).jpgdigor,-taskin-risklerine-karsi-daha-emniyetli-hale-getirildi-(6)-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler