Digor'da Hayvan Hırsızlarına Jandarma Darbesi

Digor'da Hayvan Hırsızlarına Jandarma Darbesi

Kars’ın Digor İlçesi’nde hayvan hırsızları çaldıkları hayvanlar ile birlikte kısa sürede yakayı ele verdi.

Edinilen bilgilere göre, Digor İlçesi’nde N.Y.’ye ait 5 adet büyükbaş hayvan gece saat 03.00 sıralarında ahırın kildi kırılmak suretiyle çalındı.

Hayvanların ahırda olmadığını gören N.Y. durumu Jandarma’ya bildirdi. Olay yerine Digor Jandarma Komutanlığı İç Güvenlik Timleri, Kars İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Timi, Jandarma iz Takip Köpeği ile birlikte kısa süre de olay yerine geldi. Jandarma durumu hemen ilçe Jandarma Komutanlıklarına bildir. Bölgede Jandarma OYİT, iz takip köpeğiyle yaptıkları inceleme sırasında hayvanlara ve şüphelilere ait ayak izleri tespit edildi.
Ardından incelmeyi derinleştiren jandarma ekipleri, hırsızları yakalamak için takibe başladı. Jandarmanın yaptığı takip sonrasında hayvanların Iğdır istikametine doğru götürüldüğü anlaşıldı. Durum çevre polis ve jandarma bölgelerine de bildirildi.

Jandarma yaptığı başarılı çalışmayla hırsızlar hayvanları çaldıktan bir buçuk saat sonra saat 04.30 sıralarında yakayı ele verdi. Önceden bilgilendirilen Iğdır Merkez Taşlıca Jandarma Karakolu Komutanlığı ekipleri, durdurdukları açık kasa kamyonette 3 adet ineğin, iki adet buzağının olduğu tespit ederek durumu Digor Jandarma ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine bölgeye gelen jandarma ve hayvanların sahibi N.Y. çalınan hayvanlarına kavuştu.
Öte yandan Digor’dan hayvan çalan şüpheliler, Ç.Z., S.K., K.Ö., B.Ç. ve olayda kullanılan açık kasa kamyonet Digor Cumhuriyet Başsavcısı’nın talimatı ile el konuldu. Şüpheliler daha sonra mevcutlu olarak Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Hayvanlarına kısa sürede kavuşan N.Y.’de jandarma ekiplerini teşekkür etti. iha

Önceki ve Sonraki Haberler