Digor'da Mevlid-i Nebi konferansı

Digor'da Mevlid-i Nebi konferansı

Kars’ın Digor ilçesinde "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında konferans düzenledi.

Volkan KARABAĞ

Digor İlçe Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" konulu konferans düzenlendi.

Digor Deren Ölmez Yatılı Kur'an Kursu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, Kars İl Müftüsü Hamza Bayram konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü İsmail Çelik gerçekleştirerek katılımcılara teşekkür etti.

Ardından konuşmalarını gerçekleştirmek üzere kürsüye gelen Müftü Bayram, “Anmak aramak demektir. O’nu anmak İçin toplanmış bulunuyoruz. Çünkü siz O’nu arıyorsunuz. Onu anlamak İslam’ı anlamak, Kur’an-ı anlamak demektir. En değerli vaktimizi en değerli olana ayırmak durumundayız. Anmamız onu anlamamıza vesile olsun.” dedi.

Bayram, “Camileri ne zaman imar ederiz. Camilerimizi gençlerle doldurduğumuz zaman, gençlerimizle doldurduğumuz, çocuklarımızın kalpleri, minik yürekleri cami muhabbetiyle dolduğu zaman camileri imar etmiş oluruz. Camileri, hayatın kıyısından, köşesinden hayatın merkezine taşındığımız zaman, içinde ders halkalarıyla, sevgi ve muhabbetimizi paylaştığımız zaman, bedenlerimizle saf tuttuğumuz gibi ruhlarımızı ve kalplerimizi kaynaştırdığımız zaman. İşte o zaman camileri imar etmiş oluruz." İfadesini kullandı.

- Cami hayatın içinde, hayat caminin içinde

Bayram, “Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: "Şehirlerde Allah'ın en çok sevdiği yerler mescidlerdir." Zira bu mekanların imarı ve mamur hale getirilmesi müminlere düşen bir görevdir.  Resûlullah (s.a.v.) Efendimiz  buyurdular ki:Dünyada “Cennet bahçelerine uğradığınız zaman nasibinizi alın” buyurdu. Ashab-ı kiram da: “Cennet bahçeleri nerelerdir ya Resûlallâh?” dediler. Resûlullah (s.a.v): “Mescitlerdir” buyruğu da camilerimizin hayatımızdaki yerinin ne denli merkezde olması gerektiğini bizlere bildirmektedir.” Dedi.

Bayram, “Peygamberimizin çağrısı imana ve güzel ahlaka; İbadete ve kurtuluşa, camiye ve huzura, İyiliğe ve takvaya, birliğe ve kardeşliğe,  sevgiye ve merhametedir. Öyleyse geliniz bugün, yeniden kenetlenip Ensar ve Muhacir kardeşliğini ve dostluğunu yaşatalım.  O beşerüstü değil ama beşerin en üstünüydü, Allah Resulünü anmak, anlamak anlatmak yanınada onu sadece övmekle yetinmeyip onun övüneceği bir ümmet olmak için gayret gösterenlerden olalım. Rabbimden niyazımdır ki Peygamberimiz (sas) gönlümüzden hiçbir zaman eksik olmasın.” Şeklinde konuştu.

Program sonunda hafızlara hafızlık belgeleriyle birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

digorda-mevlid-i-nebi-konferansi-(1).jpegdigorda-mevlid-i-nebi-konferansi-(2).jpegdigorda-mevlid-i-nebi-konferansi-(3).jpegdigorda-mevlid-i-nebi-konferansi-(4).jpegdigorda-mevlid-i-nebi-konferansi-(5).jpegdigorda-mevlid-i-nebi-konferansi-(6).jpegdigorda-mevlid-i-nebi-konferansi-(7).jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler