Digor’un Minik Dağcıları Samsun’da Tırmanacak

Digor’un Minik Dağcıları Samsun’da Tırmanacak

Kars’ın Digor İlçesi’nden 8 öğrenci Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde Samsun düzenlediği, Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası’na katılacak.

Digorlu dağcılar, Spor Tırmanış Antrenörü ve Milli Sporcu Beden Eğitimi öğretmenleri Buket Akça ve Akın Taşkıran ile birlikte Spor Tırmanış Şampiyonası’nın yapılacağı Samsun’a havayoluyla gittiler.

Türkiye’nin birçok ilinden gelen rakipleriyle yarışacak olan Digorlu tırmanışçılar aynı zamanda milli takım seçmeleri özelliğindeki yarışmaya Kars’tan katılan ilk sporcular olma unvanına sahip oldular.

Digor Kaymakamı İsa Bolat 'ın desteği ile Samsun’daki yarışmaya katılacak minik tırmanışçılar, ilk kez uçağa binmenin de heyecanını yaşadılar.

Spor Tırmanış Antrenörü ve Milli Sporcu Beden Eğitimi öğretmeni Buket Akça’nın Samsun’da planladığı çeşitli etkinlilere de katılacak olan minik dağcılar, yarışmada Digor Spor Tırmanış takımını en iyi şekilde temsil edeceklerini belirttiler.

Spor Tırmanış Antrenörü ve Milli Sporcu Beden Eğitimi öğretmenleri Buket Akça, Digor’da kaymakam İsa Bolat’ın girişimleriyle hayata geçirilen Tırmanış Duvarı’nda 2 aylık kısa sürede hazırlıklarını tamamladıklarını ve kısa sürede çok iyi bir yol kat ettiklerini ifade etti.

Çok yetenekli sporcularının bulunduğuna dikkat çeken Buket Akça ve Akın Taşkıran, amaçlarının Dağcılık Sporunun fiziksel ve zihinsel kazanımlarının yanı sıra çocuklarda kalıcı spor kültürü oluşturmak olduğunu ve böylesine üst düzey bir yarışmaya katılarak başarıyla Kars’a döneceklerine inandıklarını sözlerine eklediler.

digor’un-minik-dagcilari-samsun’da-tirmanacak-(1).jpgdigor’un-minik-dagcilari-samsun’da-tirmanacak-(2).jpg

iha

Önceki ve Sonraki Haberler