Gübre ve yem fiyatlarındaki indirim Karslı üreticiye moral oldu

Gübre ve yem fiyatlarındaki indirim Karslı üreticiye moral oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CAN gübresi, amonyum sülfat ve nitropower gübrelerinde yüzde 30 indirime gidileceği açıklaması Karslı üreticileri sevindirdi.

Volkan KARABAĞ

Çiftçilerin pandemi ve ekonomik sıkıntılar çektiğini ifade eden Başkan Hagi, “Bu ekonomik sıkıntılar çiftçilerimizi baya bir etkiledi. Yem ve gübre fiyatlarında çok fazla artışlar oldu. Dün sayın Cumhurbaşkanımız bir açıklama yaparak müjde vererek gübrede bugün itibariyle yüzde 30 indirim yapılacak. Bu yüzde 30 indirimin bize faydası çok az, bu indirimin en az yüzde 100 olması gerekiyor. Çünkü önümüzde bir sezon var, bu sezonda arpa ve buğdayların ekilmesi gerekiyor. Ne yazık ki şuanda çiftçilerimiz ellerinde arpa, buğday yani hiçbir şey yok ve çiftçilerimiz borçlanmış durumda. Yemin torbası 250 lira, bunu daha atlatmadan yaza mazotun çok yüksek olması bizi çok etkiledi.” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gübre ve yem fiyatlarındaki yüzde 30 indirime gidilmesi açıklamasının üreticiye moral olduğunu kaydeden Başkan Hagi, “Şuanda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ilçelerde buğday dağıtımı yapılıyor. İlçemiz özelinde 9-10 ton buğday dağıtımı var, bu yeterli mi? yeterli değil. Çünkü 3 bin 800 tane çiftçimiz var. Ama yine çiftçilerimize buradan çağrıda bulunuyorum, sayın Cumhurbaşkanımız olsun, sayın Komisyon Başkanımız olsun çok güzel umutlar veriyor. İnşallah fiyatlar 1-2 ay içerisinde düzelecek ama bizim bu kadar süremiz yok. Çünkü 1 ay sonra Digor’da ekin ekilmeye başlanacak ve bu sürede arazilerin boş kalacağını tahmin ediyorum. Ama tabi biz çiftçilerimize moral veriyoruz, ekin ekelim ve boş bırakmayalım diyoruz ancak mazot şuanda 16 lira olduğu için çiftçimiz ekonomik anlamda çok büyük sıkıntılar çekiyor. Bir traktörün deposu şuanda 1500 liraya dolmuyor ve bu traktör akşama kadar çalıştığı zaman çiftçi kar edemiyor. Dünkü sayın Cumhurbaşkanımızın yüzde 30 gübre indirimi biraz moral oldu. Şuanda gübrenin fiyatı 10 bin lira. 10 ton aldığı zaman 100 bin lira ediyor ve çiftçi bunu alamıyor.” dedi.

gubre-ve-yem-fiyatlarindaki-indirim-karsli-ureticiye-moral-oldu.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler