Iğdırlı kadınların bir yıllık emekleri görücüye çıktı

Iğdırlı kadınların bir yıllık emekleri görücüye çıktı

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde bulunan Karakoyunlu Halk Eğitimi Merkezi kursiyerleri, bir yıl boyunca yaptıkları çalışmaları yılsonu sergisinde sergiledi.

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde bulunan Karakoyunlu Halk Eğitimi Merkezi kursiyerleri, bir yıl boyunca yaptıkları çalışmaları yılsonu sergisinde sergiledi.

Türkiye genelinde "Hayat Boyu Öğrenme" kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan kurslar her yılın sonunda meyvesini vermeye devam ediyor. Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde bulunan Karakoyunlu Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde usta öğreticilerden kurs alan kadınlar bir yıl boyunca yaptıkları çalışmaları Halk Eğitim Merkezinde sergiledi. El işlemeleri başta olmak üzere kağıt rölyef, oymacılık, sepet örücülüğü gibi birçok alanda yapılan çalışmaların sergilendiği sergide ürünler katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Özel bir rehabilitasyon merkezinde usta öğretici olarak görev yapan Adile Durak, çalışmaların rehabilitasyon merkezindeki özel bireyler ile beraber yapıldığını belirterek, "Ürünlerimiz genellikle örgü üzerine yapılmaktadır. Diğer usta öğretici arkadaşlarımız da el işi, banyo takımı, geleneksel ürünler, kağıt rölyef üzerine; sepet oymacılığı üzerine ürünlerini sergilemektedir. Sergimizin amacı yıl boyunca yapılan bütün ürünleri halkımıza göstermek, kursiyerlerimizin el emeği göz nuru ürünlerini sergilemektir" dedi.

Kağıt rölyef kursu öğrencilerinden Hatice İlaldı, kursta resimle ilgili ince detaylar öğrendiklerini söyleyerek, "Karakoyunlu Halk eğitim Merkezinde rölyef üzerine çalıştık. Hepsi birbirinden güzel ürünlerimiz var. Yakından uzağa, uzaktan yakına olan çalışmalarımız bulunmaktadır. Kendim Kaplumbağa Terbiyecisi üzerinde çalıştım. İnce detayları olan güzel bir tablomuzdur. Hepsi farklı farklı tablolar, dini konular üzerinde çalıştığımız tablolar da var. Manzara üzerine çalıştığımız tablolarımız da var. Bu kursta resimlerin ince işçiliğinden tutun yapım aşamalarına kadar olan tüm detayları hocamızdan öğreniyoruz. Yaptığımız tabloların şekli üzerinde de görünüyor hangi detaylar, hangi işlemler yapıldı. Burada birden fazla tablo yapıp bunları satmak isteyen ya da hediye etmek isteyen kursiyer çok fazla var. Eğer alan olursa yaptığımız ürünleri belli ücret karşılığında satıyoruz" dedi.

Karakoyunlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erkan Akkuş, usta öğreticiler ile beraber kurs alan kadınlara yönelik çalışmalara yoğunlaştıklarını dile getirerek, "Bir yıl boyunca usta öğreticilerimizle öğrencilerinin yaptıkları el emeği göz nuru çalışmalarına sergilenmesi burada yapılmaktadır. Bunun içinde kağıt rölyef yapma tekniği, resimler, giyim ve el sanatları gibi çalışmalar bulunmaktadır. Bu çalışmalar bir yıl boyunca yapılıyor. Yıl sonunda ilçemizdeki halkımıza, protokol üyelerine sunuluyor. Yapılan çalışmalardan beğenilen, takdir edilen, istenenler satılabiliyor. Özellikle bünyemizde bir Adem Merkezi var, sayın kaymakamımızın desteği de çok oldu. Burada yapılan çalışmalar hem kursiyerlerimizin kendileri için iyi bir zaman geçirmelerini sağlıyor, hem de yaptıkları ürünlerini satarak ev bütçesine katkı yapmış oluyorlar" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler