İstiklâl Marşı’nın kabulünün 105. yılı kutlandı
12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü Balıkesir'de coşkuyla kutlandı.
12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü Balıkesir'de coşkuyla kutlandı.
Avlu Kongre ve Kültür Merkezi Fatih Salonu'nda gerçekleştirilen programa Vali İsmail Ustaoğlu başta olmak üzere il protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda, İstiklâl Marşı'nın milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en güçlü sembollerinden biri olduğu vurgulanırken, Mehmet Âkif Ersoy'un bıraktığı manevi miras bir kez daha saygı ve minnetle anıldı.
Program öncesi Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi öğrencilerince hazırlanan ve İstiklâl Marşı'nın ruhunu, bağımsızlık mücadelesini ve Mehmet Âkif Ersoy'un fikir dünyasını yansıtan resim sergisi ziyaret edildi. Protokol üyeleri ve katılımcılar, öğrencilerin eserlerini inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen program, Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlandı. Programda, İstiklâl Marşı'nın kabul süreci ile Mehmet Âkif Ersoy'un vatan sevgisini ve milletimizin bağımsızlık mücadelesini konu alan şiirler, oratoryo ve sahne gösterileri yer aldı.
Programın sonunda, bu anlamlı etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür edilerek, millî ve manevi değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasına sundukları katkılardan dolayı duyulan memnuniyet ifade edildi.
Kaynak: