Kars’ta hamile kadın 6 saatte hastaneye ulaştırıldı

Kars’ta hamile kadın 6 saatte hastaneye ulaştırıldı

Kars’ın Digor ilçesinde kardan dolayı yolları kapalı olan hamile kadın, 6 saatlik çalışmanın sonucunda hastaneye ulaştırıldı.

Volkan KARABAĞ

İlçeye bağlı Türkmeşen Köyünde yaşayan ve 2’nci çocuğuna hamile olan Zeytin Aydın doğum sancıları başlayınca yakınları 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi.

Köy yolunun kar yağışı nedeniyle kapalı olduğunu öğrenen sağlık görevlileri, Digor İlçe Özel İdaresi bünyesindeki karla mücadele ekiplerinden yardım istedi. Bölgeye sevk edilen ekiplerin, yol açma çalışması sonucu sağlık görevlileri, köye ulaştı. Ambulansa alınan Aydın, yaklaşık 6 saatlik çalışmanın ardından hastaneye ulaştırıldı. Tedaviye alınan Aydın erkek bebeğinin doğumu gerçekleştirdi. Anne ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Türkmeşen Köyü Muhtarı Ahmet Türk, köyde yaşanan bu olaya anında müdahale eden sağlık ve Özel İdare ekiplerine teşekkür etti.

kars’ta-hamile-kadin-6-saatte-hastaneye-ulastirildi-(2).jpgkars’ta-hamile-kadin-6-saatte-hastaneye-ulastirildi-(8).jpgkars’ta-hamile-kadin-6-saatte-hastaneye-ulastirildi-(7).jpgkars’ta-hamile-kadin-6-saatte-hastaneye-ulastirildi-(1).jpgkars’ta-hamile-kadin-6-saatte-hastaneye-ulastirildi-(3).jpgkars’ta-hamile-kadin-6-saatte-hastaneye-ulastirildi-(4).jpgkars’ta-hamile-kadin-6-saatte-hastaneye-ulastirildi-(5).jpgkars’ta-hamile-kadin-6-saatte-hastaneye-ulastirildi-(6).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler