Muş Alparslan Üniversitesinde devir teslim töreni

Muş Alparslan Üniversitesinde devir teslim töreni

Muş Alparslan Üniversitesinde (MAUN) düzenlenen törende Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, görevini Prof.

Muş Alparslan Üniversitesinde (MAUN) düzenlenen törende Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, görevini Prof. Dr. Mustafa Alican'a devretti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 13 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan karara göre, Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Alican atanmıştı. Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN)'de düzenlenen devir teslim töreni sonrasında Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican görevine başladı.

Devir teslim töreninde konuşan Prof. Dr. Polat, yeni rektöre başarılar dileyerek, "Allah hayırlı eylesin, Rabbim mahcup etmesin Rektörlüğe çok arkadaşımız müracaat etti. Tüm arkadaşlarımız ve adayların hepsi benim için çok değerliydi. Mustafa hoca daha önceden birlikte çalışma yaptığımız çok değerli bir hocamız. Özellikle Malazgirt ile ilgili birlikte pek çok çalışma yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız ilk atamamda Fethi hoca, Malazgirt'e sahip çıkmanı bekliyoruz, diyerek bir talimat vermişti. Bende Malazgirt'e sahip çıkmak için elimden geleni yaptım. Şimdi Malazgirt'e benden daha fazla sahip çıkacak birinin Muş Alparslan Üniversitesine rektör olması beni çok sevindirdi" dedi.

Aralarında Malazgirt Savaş Alanı'nın Tespiti Projesi'nin de bulunduğu Malazgirt'le ilgili çok önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Rektör Alican, proje çerçevesinde bu yıl önemli verilere ulaştıklarının altını çizerek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Muş Alparslan Üniversitesi rektörlüğüne atanmış bulunuyorum. Yüce Rabbim evvela kendisine sonrasında bize bu vazifeyi uygun gören Sayın Cumhurbaşkanımıza ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar'a karşı bizleri mahcup etmesin. 3 yıl Prof. Dr. Polat'la beraber çalıştık ve kendisiyle tanıştıktan sonra bütün kariyer planlarını bu yönde yapılandırarak Muş'a geldim" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler