OMÜ tanıtım günlerine yoğun ilgi

OMÜ tanıtım günlerine yoğun ilgi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 17. Tanıtım Günleri, birçok etkinlik ve yoğun katımlımla gerçekleşti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 17. Tanıtım Günleri, birçok etkinlik ve yoğun katımlımla gerçekleşti.

17. OMÜ Tanıtım Günleri, birçok etkinliğe sahne oldu. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ilk programa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Terzi, Prof. Dr. Selim Eren, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. İdris Varıcı, fakülte dekanları, meslek yüksekokulu müdürleri, üniversite öğrencileri ve lise öğrencileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuk lise öğrencilerine OMÜ tanıtım videosu gösterimi yapıldı. Açılış konuşmalarıyla devam eden programda öğrencilerin OMÜ'yü tanımalarına yönelik bilgiler verildi.

Prof. Dr. Terzi: "Bugün üniversitemizi etkinliklerle beraber tanıtacağız"

Programın açılışında konuşan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, "Bugün üniversitemizi etkinliklerle beraber tanıtacağız ve etkinlikler akşama kadar devam edecek. Ben de üç kez OMÜ'den mezun oldum. Lisansımı ve uzmanlığımı buradan aldım. Yurt içinde ya da yurt dışında yaptığım sunumlarda mutlaka üniversiteme yer veririm. OMÜ misyonu ve vizyonuyla yetiştiğim için bunu bir borç olarak biliyorum. Biliyorsunuz ülkemiz ve Samsun için önemli bir tarih olan 19 Mayıs Haftası içindeyiz. OMÜ de bu tarihi günün adını alan tek üniversite. Dolayısıyla dünyada oldukça önemli bir yeri var. Yurt dışında yaşamını devam ettiren öğrencilerimizin eğitim sonrasında okulumuzu ve misyonumuzu gittikleri ülkelerde tanıttıklarını görüyoruz. 20 fakülte,14 meslek yüksekokulu bulunuyor. Sağlık alanında ise tıp, diş hekimliği, eczacılık, veterinerlik gibi fakülteler bulunmaktadır. Sağlık alanında tercih yapmak isteyen öğrenciler için ideal bir üniversite. Tabii sadece lisansla kalmamalısınız. OMÜ, aynı zamanda yüksek lisans ve doktora yapma fırsatını bulacağınız bir üniversite. Üniversitemizde her bölgeden ve ülkeden öğrencilerimiz var. Böyle bir ailenin mensubu olmaktan her zaman gurur duydum. Eminim siz de buradan mezun olmanın faydalarını hayatınız boyunca göreceksinizdir" dedi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programın ardından misafir öğrenciler, Yaşam Merkezi'nde düzenlenen etkinliklere katılmak üzere fuaye alanına geçti. Fakültelerin ve meslek yüksekokullarının stantlarının yer aldığı, etkinliklerle ve konserlerle dolu Tanıtım Günlerinde birçok etkinlik düzenlenerek aday öğrenciler, OMÜ'de okumaya davet edildi.

Gün boyunca okul ve meslek tanıtımları, söyleşiler, konser, uluslararası öğrencilerinin sahne gösterileri, dinleti, spor, gösteri ve eğlenceli etkinlikler düzenlendi. Konserlerle doruğa çıkan etkinliklerin temposuna gençler de ortak oldu.

Tanıtım günleri, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selim Eren ile Prof. Dr. Murat Terzi'nin stantları ziyaret etmeleri ve öğrencilerle görüşüp onları OMÜ hakkında bilgilendirmeleriyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler