Orijinal Yedek Parça Nedir?

Orijinal Yedek Parça Nedir?

Her araç sahibi hayatında en az bir kere yedek parça almak durumunda kalmıştır.

Orijinal Yedek Parça Nedir?

Her araç sahibi hayatında en az bir kere yedek parça almak durumunda kalmıştır. Parça alırken herkes orijinal mi yoksa yan sanayi ürünlerin mi daha iyi olduğu konusunda ikileme düşer. Bu ikilem, yan sanayi ve orijinal parçaların tam olarak ne olduğunu bilmemekten de kaynaklanabilir. Orijinal araba parçaları, aracın ait olduğu marka ve fabrika tarafından üretilmiş olan parçalardır. Bunların en göze çarpan özelliği araçtaki parçaların birebir aynısı olmasıdır. Aynı kalitede oldukları için aracın performansını maksimum düzeye çıkarırlar. Ayrıca garanti kapsamında oldukları için kesinlikle çok daha güvenilirdirler. Yan sanayi parça ise başka firmalarca arabalara uygun üretilen ancak birebir aynı kalitede olmayan parçalardır.

Orijinal Araba Parçaları Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Uzun ömürlü olması ve aracın verimli çalışmasına katkı sağlamasından dolayı sıkça tercih edilen orijinal araba parçaları aracınız için en doğru seçimdir. Fakat orijinal parçaları alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunur. Bunlardan ilki ürünün üzerinde bir logo ya da kod olması gerekliliğidir. Çünkü kod ve logo, ürününü orijinal olduğunu gösterir. Aksi takdirde orijinal ürün parasına kalitesiz bir yan sanayi ürün almanız kaçınılmaz olacaktır.

Orijinal ürünlerle ilgili önemli bir diğer nokta garanti süresidir. Orijinal parçalara daha çok güvenmemizin sebebi bize bir garanti süresi sunmalarıdır. Bu sayede olası bir sorun çok daha hızı şekilde çözülebilir. Ancak size bir garanti süresi sunulmuyorsa büyük ihtimalle orijinal bir parça satın almıyorsunuzdur. Bunu mutlaka göz önünde bulundurun deriz.

Orijinal veya değil bir yedek parça alıyorsanız, onun aracınıza uygun olduğundan mutlaka emin olmalısınız. Eğer aracınızın marka ve modeline uyun olmayan araba parçaları kullanırsanız muhtemelen bir süre sonra arıza durumuyla karşı karşıya kalacaksınızdır. Bundan dolayı mutlaka uygunluğundan emin olduğunuz parçaları seçin.

Parça satın alırken dikkat edilecek pek çok unsur olması, her satıcıya güvenmememiz gerektiğinin en büyük göstergesidir. Bundan dolayı alışveriş yapacağınız mağaza ve toptancıyı mutlaka iyi araştırmalısınız. Orijinal parça alırken bizim size tavsiyemiz Parça Ofisi’dir. Hyundai, Renault, Kia, Tata gibi farklı otomobil markalarına uygun orijinal ve yan sanayi yedek parçaları temin eden Parça Ofisi, yıllardır sektörün içinde. Her zaman en kaliteli tedarikçilerle çalışan firma, müşterilerinin güvenini yıllar içinde kazanmış durumda.

Orijinal Araba Parçaları Fiyatları Nasıl?

Orijinal araba parçaları fiyatları ortalama olarak 100 TL ila 20.000 TL arasında değişir. Böylesine geniş bir aralık olmasının temel sebebi otomobil marka ve modelleridir. Bilindiği üzere her bir araç aynı kalitede değildir. Bazı araçlar görece daha kalitesiz malzemelerden yapıldığı için orijinal yedek parçaları da bunun paralel olarak uygun fiyattadır. Örneğin Tata ve Toyota orijinal yedek parça fiyatları birbirinden farklı olacağı, kaliteleri göz önünde bulundurulunca beklenen bir şeydir.

Parça fiyatlarını etkileyen bir diğer faktör ise ürünün kendisidir. Örneğin silecek fiyatı ile debriyaj seti fiyatı arasında uçurum vardır. Çünkü debriyaj seti çok daha pahalı materyallerden üretilir ve araba için daha temel bir parçadır. Bu sebeple aracınızın arıza durumuna göre ödeyeceğiniz ücretler de değişir. Bunun yanı sıra toptancıların da ürünlere farklı fiyatlar biçtiğini söylemek mümkün. Bu nedenle Parça Ofisi gibi güvenle hizmet veren ve uygun fiyatı kendine politika edinmiş firmaları tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Online Yedek Parça Siparişi Nasıl Verilir?

Parça Ofisi web sitesinden online yedek parça siparişi vermek için öncelikle firmanın ana sayfasına gitmelisiniz. Burada bulunan alana aracınızın özelliklerini sırasıyla girmeli ve daha sonra “parça bul” butonuna tıklamalısınız. Önünüze gelen sayfada dilerseniz ürünleri tek tek inceleyebilirsiniz. Fakat işinizi kolaylaştırmak için sol taraftaki panelden marka ve kategoriye göre sonuçları daraltabilirsiniz. Parça Ofisi, OEM kodu yardımıyla da ürün aratmanıza fırsat veriyor. Eğer satın alacağınız ürünün kodunu biliyorsanız bu şekilde de veri tabanında arama yapabilirsiniz. Ürüne karar verdikten sonra sipariş vermek için tek yapmanız gereken parçayı sepete ekleyip ödeme adımına geçmektir. Aşağıdaki linke tıklayarak online yedek parça siparişini hızlıca verebilirsiniz:

Yedek Parça Fiyatları: www.parcaofisi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler