Ortaokul öğrencileri atık yağdan sabun üretti

Ortaokul öğrencileri atık yağdan sabun üretti

Ankara'da ortaokul öğrencileri, "Geleceğe Dönüşüm" projeleri çerçevesinde atık yağlardan sabun üretti.

Ankara'da ortaokul öğrencileri, "Geleceğe Dönüşüm" projeleri çerçevesinde atık yağlardan sabun üretti.

Maya Okulları 5'nci ve 6'ncı sınıf öğrencileri, atık yağların zararları konusunda farkındalık oluşturmak ve yağları geri dönüştürebilmek için geliştirdikleri proje ile atık yağlardan katı sabun ürettiler. Sabunların satışından elde edilecek gelir ise Serebral Palsili Çocuklar Derneği'ne (SERÇEV) bağışlanacak.

Evlerde kullanılan atık yağların geri dönüşümünü sağlamak istediklerini belirten Fen Bilimleri öğretmeni Betül Şengümüş, "Amacımız atık yağlardan sabun üretmek. Evlerde kullandığımız yağların geri dönüşümünü sağlamak istiyoruz. Projemizde kullandığımız bazı malzemeler var. Bunlardan bir tanesi kostik, piyasada lavabo açıcı olarak geçiyor. Aynı zamanda atık yağları kullanıyoruz, saf su kullanıyoruz. Gerekli ölçümleri yapan öğrencilerimiz işlemlerine devam ediyorlar. En son aşamada bu sabunlar kalıplara sıvı halde dökülüyor ve 6 hafta kadar kurumasını bekliyoruz" dedi.

"Biz bu projemizde çevre bilincini artırabilmeyi amaçladık"

Çevre bilinci kapsamında bu projeyi amaçladıklarını söyleyen Matematik öğretmeni Ayşenur Aytekin, "Biz bu projemizde hem 5'nci ve 6'ncı sınıf öğrencilerimizin matematik, fen bilimleri ve bilişim derslerinde edindikleri kazanımları gerçek hayatta kullanabilecekleri bir ortam oluşturabilmek hem de çevre bilincini artırabilmeyi amaçladık. İlk başta küçük bir grupla başladığımız bu çalışmamızı tabii ki daha da yaygınlaştırabilmek en büyük amacımız" diye konuştu.

"Ne kadar destek alabilirsek çevremiz için iyi olacaktır"

Destek alınabilirse çevre ve doğa için iyi olacağını söyleyen Aytekin, "Bu anlamda ne kadar destek alabilirsek tabii ki hem bizler için hem doğamız için çevremiz için iyi olacaktır" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler