Para Sağlıktan Daha Mı Önemli?

Para Sağlıktan Daha Mı Önemli?

24 bin nüfuslu Kars’ın Digor ilçesinde eczane sıkıntısı yaşanırken, ilaç almak isteyen hastalar rica minnet ile ilaçlarına ulaşıyor.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com (Özel Haber)

Edinilen bilgilere göre, Digor ilçesinde bir eczane yaklaşık 2 ay önce dükkan kirasını bile çıkartamadığı için kapatma zorunda kaldı. Özel sektör olması nedeniyle yaklaşık 2 aydır eczanenin bulunmadığı bir ilçede vatandaşlar ilaç bulma konusunda zor anlar yaşıyor. Hastalar ilaçlarını Kars’a gelerek temin etmek zorunda kalırken, yolculuk etme durumu olmayan hastalar ise Kars’a gelen servis şoförlerinden rica minnet ile ilaçlarını almalarını istiyor.

Konu hakkında Kars Manşet’e açıklama yapan Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Zafer Yılmaz, konuya vakıf olduklarını ve vatandaşın mağduriyetini gidermek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirtti.

MEVZUATA MI TAKILDIK ?

Özel sektör olduğu için hiçbir eczacıyı nail veya oraya açma gibi yaptırımlarının olmadıklarını dile getiren Dr. Yılmaz, “Yaklaşık 2 ay önce orada bulunan eczacı arkadaşımız eczanesini kapatarak Marmaris’e taşıdı. Nedenini biz de bilmiyoruz. Hastane içerisinde Ecza Deposu açarak vatandaşa hizmet etmeyi de gündemimize getirdik. Ancak, mevzuat buna izin vermiyor. Mevzuatta yer alan ifade de hastane içerisinde bulunan ecza deposu sadece doktor kontrolünde yatan hastalara hizmet etme durumunda açılabilmektedir. Kamuda çalışan hiçbir personel eczane veya ecza deposu açamaz. Özel sektörde çalışan biri ancak bunu yapabilir. ” dedi.

SAĞLIK İL MÜDÜRÜ DR. ZAFER YILMAZ’IN ECZACIDAN BİR RİCASI VAR!

Sağlığın her şeyden önce geldiğini ifade eden Dr. Yılmaz, “Biz okulunu bitirmiş mesleğini serbest olarak yapan eczacı arkadaşlarımızdan ricamız Digor’da en azından bir tane eczane açsınlar. Orada yaşayan insanlarda bizim insanımız. Onlarında bu hizmete ihtiyacı var.” şeklinde konuştu.

zafer-yilmaz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler