UMKE tipi altında hasta kurtardı

UMKE tipi altında hasta kurtardı

​Kars’ın Digor ilçesine bağlı Türkmeşen köyünde diyaliz hastasını hastaneye yetiştirmek için yola çıkan UMKE araçları Şatığroğlu köyünde mahsur kaldı.

Yoğun kar yağışının ardından etkili olan tipiyle kapanan yolda kara saplanan araçların imdadına köylüler yetişti. Kurtarılan UMKE’nin paletli ambulansı hastayı alarak tipi altında Kars Harakani Devlet Hastanesi’ne sağlıklı şekilde yetiştirdi.

İl genelinde dün gün boyu devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle 290 köy yolu ulaşıma kapandı. Yolu kapanan köylerden onlarca hasta ihbarı geldi. Hastaneye yetiştirilmesi gereken diyaliz hastaları için Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri seferber oldu. Digor ilçesinin Türkmeşen köyüne 45 yaşındaki diyaliz hastası Mehmet Faruk Abrancı’yı almak için Sağlık İl Müdürlüğü UMKE Afet Birim Sorumlusu Tahsin Ulu öncülüğünde yola koyulan UMKE araçları Şatıroğlu köyünde mahsur kaldı.

Köylüler duruma hemen el attı ve körükleri aldıkları gibi hummalı bir çalışma başlattılar. UMKE ekipleriyle birlikte var güçleriyle çalışan köylüler paletli aracı kurtararak Türkmeşen köyüne gönderdiler. UMKE’nin diğer aracı da Şatıroğlu’nda bekledi. Yaklaşık 30 dakika sonra hastayla birlikte dönüşe geçen UMKE aracı Kars Harakani Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Sağlık ekipleri hastanın durumunun iyi olduğunu söylediler. Hasta Mehmet Faruk Abrancı da “Bugün hastaneye yetişmemiz gerekiyordu. Yollar kapalıydı ve benim bir anda tansiyon sorunum belirdi. Ekipler geldi bizi kurtardı. Allah onlardan razı olsun” dedi.

UMKE Afet Birim Sorumlusu Tahsin Ulu da, bu havalarda vakaya ulaşmanın zor olduğunu çünkü tipinin eksik olmadığını söyledi. Tüm zorluklara rağmen hastaları sağ-salim hastaneye yetiştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını da kaydeden Ulu, “Hastaları hastaneye yetiştirdiğimizde yollarda çektiğimiz tüm sıkıntıları unutuyoruz.” dedi.

umke-tipi-altinda-hasta-kurtardi-(1).jpgumke-tipi-altinda-hasta-kurtardi-(2).jpg

kha

Önceki ve Sonraki Haberler