Vali Kara Karslılar’a teşekkür etti

Vali Kara Karslılar’a teşekkür etti

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) kapatılma kararıyla birlikte ülke genelinde alınan geniş güvenlik önlemleri Kars'ta da kendini gösterdi. Vali Ahmet Kara; herkesin olay çıkmasını beklediği Kars'ta, Kağızman İlçesi'nde bir kişinin MHP binasının camların

Kars Valisi Ahmet Kara, kurum amirleri ve basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Vali Kara’nın başkanlık ettiği Öğretmenevi’nde toplantıya; Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar, Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, Tarım Müdürü Yusuf Yurdalan, Sağlık Müdürü Fahri Sevinç, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer ve Cemiyetin Genel Sekreteri Burhan Akyıldırım da katıldı. Vali Kara, sözlerine Kars’taki huzur ve sükunete değinerek başladı.

  Kars’ın asayiş yönünden devlete hiç yük olmadığını söyleyen Vali Kara, bakanlıkların bile Kars’taki asayiş ortamından memnun oldukları yönünde hemfikir olduklarını da ifade etti.

  Kara, “Kars özellikle de son yıllarda asayiş yönünden devlete hiç yük olmayan bir il. Bunun içinde emin olun ki Kars bir üst lige her zaman tefi edebilir. Bu yönde de siz gazetecilerden destek bekliyorum” dedi.

  DTP’nin kapatılma kararıyla birlikte herkesin Kars’ta olay beklediğini de hatırlatan Vali Kara, beklenenin aksine önemli ölçüde bir huzur ortamının yaşandığına dikkat çekti.

  Gerekli tedbirlerin alındığını ve her hangi bir olay olmadığını vurgulayan Vali Kara, “Bu bizim tedbirlerimizden ziyade halkın sağduyusudur. Halkın bu tür şeylere prim vermemesinden kaynaklandı. Dün malumunuz bir parti kapatıldı. Nede olsa o parti mensuplarının bir takım tahrikler ve psikolojik durumları nedeniyle bazı tahrikler söz konusu idi. Bizde gerekli tedbirlerimizi aldım ama çok şükür Kağızman’da ufak bir gerginlik yaşanması dışında bir şey yaşanmadı. İlimizde ise hiçbir olay yaşanmadı. Ben bundan dolayı Karslılar’a huzurlarınızda teşekkür ediyor ve kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.

  Vali Kara dün sokaklara çıktıklarında da Kars’ta huzur ve sükunetin dışında bir şeye rastlamadıklarını, herkesin işinde gücünde olduklarını gördüklerini söyledi ve “Hayat normal devam ediyordu. Yalnız Kağızman’da akşam saatlerinde parti kapatmanın verdiği bir durumla cam kırmalar oldu. Ama öyle diğer illerde görülen şeyler görülmedi. MHP parti binasına bir taş atıldı, camı kırıldı, taş atanda yakalandı ve şu anda gözaltında. Kent merkezinde de bir kişinin arabasında yapılan aramada bakı kurumlara ait sahte mühürler bulundu” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler