Yaz Lastiği ile Kış Lastiği Arasındaki Farklar Nelerdir?

Yaz Lastiği ile Kış Lastiği Arasındaki Farklar Nelerdir?

Araçlar için lastikler, birbirinden farklı türlerde üretilirler.

Yaz Lastiği ile Kış Lastiği Arasındaki Farklar Nelerdir?

Araçlar için lastikler, birbirinden farklı türlerde üretilirler. Aracın rahat bir şekilde yol alması ve konforlu bir yol tutuşu sergilemesi açısından üretimler buna yönelik yapılırlar. Kış lastiği ve yaz araç lastiklerinin her birinin kendilerine özel bazı nitelikleri vardır.

Mevsime uygun olarak lastiklerin üretilmesindeki temel amaç, insanları çeşitli tehlikelerden korumak ve onlar güvenli bir sürüş olanağı sağlamaktır. Kış lastiği ürünleri genellikle daha hızlı ısınma sağlayan bazı malzemelere bünyesinde sahiptirler.

Kış lastiği seçeneklerine nazaran yaz lastiklerinde ise tam tersi bir durum söz konusudur. Bu lastikler olabildiğince daha geç ısınıp iyi şekilde diri ve canlı kalmaya çalışırlar. Kış lastiği ürünlerinde tasarımsal açıdan kılcal damar kısımları daha fazladır.

Ancak yaz lastiklerinde ise bunların mümkün mertebe geniş olmaları sağlanır. Yaz lastiklerinin diş desenlerinin biraz daha doğrusal yapıda olduğu görülür. Kış lastiği seçeneklerinde ise dişlerdeki izler içe eğilimli ve V şeklindedir.

Kış Lastiği Nedir?

Kış lastiği, buzlu ve karlı havalarda kullanım için tasarlanmışlardır. Büyük aralıkları olan özel yaban yapısı sayesinde buzlu zeminde çekim gücünü iyice artırırlar. Bu sayede kontrolü sağlamada iyi bir işlevsellik gösterirler.

Kış lastiği ürünlerinde kullanılan kauçuk malzemeler biraz yumuşak ve esnektirler. Lastik yapısında özel çatallı ve derin bir dizaynın olması lastiklerdeki buzlu suyun kolayca atılmasını sağlarlar. Kışlık lastik ürünlerini her bir mevsimsel geçişte taktırmayı asla ihmal etmemek oldukça önem arz eder.

Çünkü kış lastiği ürünleriyle sürüş emniyeti tam kapsamlı sağlanır, hemen her tür olası tehlikenin iyi şekilde önüne geçilir. Yol şartları ne kadar zorlu olursa olsun bu kış oto lastik tamamen konforlu bir sürüş deneyimini insanlara sunar.

lastik.jpg

Yaz Lastiği Nedir?

Yaz lastiği, kış dışındaki tüm dönemlerde performanslı bir araç kullanımı için üretiliyorlar. Bu site birbirinden güzel kalitede yazlık lastik ürünlerinin satışını yapıyor. Nitelikleri ve tasarımları itibariyle biraz 4 mevsim lastiklerle de çeşitli benzerlikler gösterirler.

Yaz lastiklerinin desen yapısı ve blokları biraz kısadır ve kalınlardır. Lastikte uzunlamasına yapıda bazı kanalların olduğu görülür. Bu ürünlerde özel kullanılan kauçuk bileşenler, aracın başarılı bir yol tutuşu elde etmelerini sağlarlar.

Genellikle malzeme yapısından dolayı tamamen sessiz bir şekilde hareket ederler. Daha az bir yakıt tüketimiyle birlikte aracın olabilecek en esnek şekilde sürü yapabilmesine olanak sağlarlar. Mutlaka vakti geldiğinde kullanılan kış lastiklerinin yerine yaz mevsimlik lastik ürünlerine geçiş gerçekleştirilmelidir.

Kış Lastiği Fiyatları

Araçlar için lastik fiyatları birbirinden farklı etkenler doğrultusunda çeşitli değişkenlikler gösterir. Kullanılan aracın yapısı ve niteliğine uygun olarak ilgili fiyat belirlemeleri yapılır. Kış lastik ürünleri için de durum aynen bu şekildedir.

Araç markasının durumu, onun arazi aracı mı yoksa özel binek bir araç mı olduğu gibi hususlar net fiyatların belirlenmesine olanak tanırlar. Fiyatların ortaya çıkarılmasında bir diğer önemli olan etken ise lastiklerin hangi yılda üretilmiş olduklarıdır.

Eski yıllarda piyasaya çıkarılmış ürünler genellikle fiyatları bakımından daha makul seçeneklere sahip oluyorlar. Taban genişlik durumları, jant çapları, yan kesiti, yük-hız endeksleri gibi kriterler de lastiklerin nasıl bir fiyat yapısına sahip olduklarını belirlemede bir işlevsellik gösteriyorlar.

Birçok kişi tarafından sıkça ziyaret edilen lastikborsasi.com adresinde herkesin beklentilerine tam bir karşılık verecek oldukça güzel ürünler bulunuyor. Her türde araca uygun çeşitli kış lastikleri bu siteden satın alınıyor.

kis-lasitigi.jpg

Kış Lastiği Yakıt Tüketimini Artırır Mı?

Kış lastikleri yakıt tüketimini doğrudan artıran bir yapıya sahip değildir. Ancak burada temel ayırıcı olan noktada sürücülerin aracı nasıl kullandıklarıdır. Yanlış ve hatalı bir şekilde ilgili aracın kullanımı, gereğinden daha fazla şekilde bir yakıt tüketim durumuyla insanları karşılaştırır.

Hızlı ve çok ani kalkışlar yapılması, motorun fazlaca ısıtılmaya çalışılması, araç bagajına sürekli çok ağır eşyalar yüklenmesi gibi durumlar yakıt tüketiminin artışına sebep olurlar. Kullanılan arabaya uygun doğru lastiklerin seçilmemiş olması da yine yakıt performansını olumsuz bir yönde etkiler.

Tüm bu nedenlerden ötürü iyi ve dengeli bir yakıt tüketimi için kişisel araç kullanım konusuna da gereken özen gösterilmelidir. Lastik Borsası sitesinde yakıt tüketimine yönelik güzel kalitede işlevsellikler gösteren birbirinden farklı ürünler mevcut bulunuyor.

4 Mevsim Lastiği Kış Lastiği Yerine Geçer Mi?

4 mevsim lastikler kış lastiği olarak da kullanılırlar. Ancak bu ürünler doğrudan kış dönemleri için üretilmemiş olduklarından ötürü asıl kış lastikleri kadar tam bir verim sağlamazlar. Böylesine bir tercih yapılacaksa bazı önemli etmenleri de insanların göz önünde bulundurmaları gerekiyor.

Yaşanılan yerde nasıl bir yerel iklimin olduğu, aracın kullanım yoğunluğu gibi hususlar 4 mevsim lastiklerin kullanımına yönelik net kararların alınmasını sağlar. Genel performans düzeyleri asıl bizatihi üretilen kış lastiklerden biraz daha düşük olur.

Ancak buna her zaman çevresel ve mevsimsel koşullar da etki eder. Bu yüzden tam iyi bir durum değerlendirmesi neticesinde kişiler bu konuda kendilerine özel net kararları almalıdırlar. Kaliteli ürünler satan firmalarla iş birlikleri kurmalıdırlar. Lastik Borsası firması gene olarak bu yöndeki tüm beklentilere yeterince iyi olarak bir karşılık veriyor.

Kışın Yaz Lastiği Kullanılır mı?

Kış dönemi gelmesine rağmen yaz lastiklerini kullanmada ısrar etmek, oldukça ciddi birtakım tehlikelerle insanları karşılaştırır. Çünkü tam istendiği gibi yol tutuşu sağlanamaz. Buzlu ve karlı yollarda yaz lastikleri kontrolün kaybedilmesine sebebiyet verir.

İdeal lastik esnekliği kısa bir süre sonra ortadan kalkar. Beklenmedik şekilde lastiklerde bazı çatlamalar meydana gelir. Tüm bu nedenlerde ve olası ciddi tehlike durumlarından ötürü mutlaka sürücülerin kış aylarında doğrudan kış lastiklerine geçiş sağlamaları gereklidir.

Önceki ve Sonraki Haberler