15 Temmuz Derneği tarafından Türkiye genelinde sürdürülen "253 Hatim" programı kapsamında Ağrı'da şehitler için hatim duası okundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde kurulan 15 Temmuz Derneği tarafından yürütülen programın 66'ncı durağı Ağrı oldu. Ağrı Merkez Camii'nde cuma namazının ardından düzenlenen programa, 15 Temmuz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Turunç ve il protokolü katıldı. Programda, 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere vatan uğruna hayatını kaybeden tüm şehitler için dua edildi.
Programın ardından açıklamalarda bulunan 15 Temmuz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Turunç, farklı etnik kökenlere sahip insanların bin yıldır kardeşlik duygusuyla aynı topraklarda yaşadığını belirterek, bu kardeşliğin gelecek nesillere taşınmasının önemine değindi.
15 Temmuz darbe girişiminde milletin cesareti ve kararlılığıyla devletin korunduğunu ifade eden Turunç, "Milletimiz meydanlara ve sokaklara çıkarak 253 şehit, 2 bin 800 gazi vermek suretiyle devletimizi ve milletimizi korudu, bayrağımızı indirmedik" dedi.
Kardeşlik anlayışının güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Turunç, ecdadın kendilerine emanet bıraktığı vatanın ve bayrağın birlik ve beraberlik içerisinde korunması gerektiğini kaydetti. Ağrı'daki ev sahipliğinden dolayı kent halkına, Vali'ye ve mülki idare amirlerine teşekkür eden Turunç, kenti yeniden ziyaret etmeyi arzu ettiklerini belirtti.
66 ilde hatim programı düzenlendi
"253 Hatim" programının Türkiye genelinde sürdürüldüğünü aktaran Turunç, Ağrı'nın programın gerçekleştirildiği 66'ncı il olduğunu söyledi. Türkiye'deki tüm illerin ziyaret edilmesinin ardından programın yeniden il il sürdürülmesinin planlandığını ifade eden Turunç, dernek olarak 61 ülkede de ziyaretler gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
Yurt dışındaki ziyaretlerde de 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin bilgilendirmelerde bulunduklarını belirten Turunç, vatandaşları dini istismar ederek insanları farklı amaçlar doğrultusunda yönlendirmeye çalışan yapılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Program, vatandaşlara lokma ikram edilmesinin ardından sona erdi.