Anıtın Altındaki Cafe'nin Davası Sonuçlandı

Kars'ta ki insanlık anıtının altına yapılan Cafe'nin atıl hale gelmesi ile alakalı yapılan bir şikayet davası sonuçlandı.

 

Erkan Karagöz'ün bu gündemle alakalı yazısı:

 

Yaklaşık neredeyse bir yıl kadar önce, şimdi üstü yıkılan, altındaki devasa beton bloku duran heykelin alt tarafına yapılan kafe olarak düşünülen mekana belediye bütçesinden 60-70 bin Tl harcanarak alınan ekipmanlar,-koltuğundan, iç döşemesine,  içine yapılan buzdolabından, ısıtıcısına kadar – başlarındaki görevli koruma çekilince yağmalanmış, parçalanmış, sırra kadem basmıştır. Ben de dilekçe vermiş, sormuştum; belediye bütçesinde yapılan bu harcamalarla alınan mallar,  neden korunmamış, yağmasına izin verilmiştir diye.


Uzun bir zaman sonra, savcılık makamı dosyayı Valiliğe gönderdi. Valilik Bakanlığa sormuş durumu.Yazının bir sureti tarafıma gönderilmiş.Yazıyı olduğu gibi aktarıyorum:


Gelen cevaba bakın Allah aşkına:


“T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI


Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü

Sayı :B050MAH0071003/

İNS:1 1.36-900 /

Konu: İşleme Konulmama Onayı ,

BAKANLIK MAKAMINA

Müşteki :Erkan KARAGÖZ

İşlem Teklif Eden Yer: Kars Valiliği


Hakkında işlem Yapılanlar: Nevzat BOZKUŞ: Belediye Başkanı/Kars


İddialar: Belediye tarafından Merkez Sukapı Mahallesi 121 pafla, 790 ada, 1parsel taşınmaz üzerinde bulunan kafeteryanın bulunduğu alandaki görevlinin geri çekilmesinden dolayı, söz konusu kafeteryanın kimliği belirsiz şahıslarca camlarının kırılarak talan edilmesine,' buraya yapılan yatırım ve kamu kaynaklarının boşa gitmesine neden olunduğu,


Açıklama:  Kars Cumhuriyet Başsavcılığının 08.02.2011 tarih ve Hz.20l1/247sayılı yazısı üzerine, Kars Valiliğinin 20/05/2011 tarih ve 2481 sayılı yazısı ve eki, araştırma raporunda; Söz konusu kafeteryanın mülkiyetinin hazineye ait olduğu, mülkiyet problemi ve 3194 sayılı İmar Kanununun ve Planlı Alanlar Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre kaçak yapı durumunda olduğundan inşaat, yapı kullanma ve işletme ruhsatının verilemediği, ayrıca belediye encümenince bina ile ilgili yıkım kararının alındığı, binanın işletmeye açılmasının mümkün olamayacağı, ruhsatsız binanın yine aynı Kanunun esaslarına göre ruhsatlı hale gelemiyorsa yıkılarak kaldırılmasının gerektiği, yıkım kararı alınan bir tesisinde korunması gerekmediği, Belediye Başkanının söz konusu olayda mevzuata uygun davrandığı anlaşıldığından hakkında yapılacak bir işlem bulunmadığı belirtilmektedir.


Sonuç:  Yukarıda yapılan açıklamalar doğrultusunda, Kars Belediye Başkanı Nevzat BOZKUŞ hakkında, 4483 sayılı Kanun hükümleri uyarınca işlem yapılmasına gerek olmadığı belirtildiğinden, söz konusu iddiaların işleme konulmamasını tensiplerinize arz ederim.”


Altında Genel müdür Yavuz Selim KÖŞGER, Müsteşar yardımcısı Necmettin Kılıç ve müsteşar V. Dr.Hasan Canpolat’ın imzaları yer alıyor.

Elinizi vicdanınıza koyun; dilekçemi ve beyanlarımı okumadıysanız okuyun; okuduysanız da bir daha okuyun: Ben açıkça itham ediyor, diyorum ki;  doğru ya da yanlış;  Kars Belediyesi Fen İşleri’nin bütçesinden şu kadar liralık harcama yapılarak bina tefriş edilmiş. Sonra aynı belediyenin yeni seçilen başı, bunca harcamanın yapıldığı yerdeki görevlileri çekivermiş. Sanki babasının malını yağmalatır gibi, yağmacılara bırakmış binanın içindekileri; niye korumadınız malları; nereye gitti içindekiler; bu paranın, yapılan harcamanın hesabını kim verecek, diye. Aslında yazının girişindeki, iddialar bölümünden, ne dediğimi doğru anladıkları anlaşılıyor muhterem zevatın, ama nedense açıklamalar bölümünde şaşıveriyorlar: Efendim söz konusu yer ruhsatsızmış da, ruhsatsız yeri koruması gerekmezmiş? Buyurun buradan yakın!...


Ne diyeyim;  sayın başkan dişine göre bürokratları bulmuş.


Kars Haber Haberleri