Arhavi’de "Kitap Yolu" yürüyüşü

Artvin'in Arhavi ilçesinde Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Kitap Yolu Yürüyüşü ve Açık Hava Okuma Etkinliği", yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Artvin'in Arhavi ilçesinde Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Kitap Yolu Yürüyüşü ve Açık Hava Okuma Etkinliği", yoğun katılımla gerçekleştirildi. Bu kez bir protesto yürüyüşü değil, kitap okuma farkındalığı için caddeye çıkan binlerce kişi, ellerinde kitaplar ve pankartlarla yürüdü.

Arhavi Nermin Çarmıklı 100. Yıl İlçe Halk Kütüphanesi tarafından "İyileştiren Kütüphaneler" temasıyla organize edilen etkinlik, Arhavi Merkez Yeni Camii önünde başladı. Programa Arhavi Kaymakamı Burak Çimşir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytaç Akgümüş, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Okumak özgürlüktür", "Oku kendini bul", "Kitap ruhun ilacıdır" yazılı dövizler taşıyan katılımcılar, sloganlar eşliğinde cadde boyunca yürüyerek "Kitap Yolu" oluşturdu. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüş, ilçe genelinde büyük ilgi gördü.

Yürüyüşün ardından Tavşanlı Parkı'nda kurulan açık hava okuma alanında katılımcılar kitap okuyarak etkinliğe devam etti. Çocuklardan yetişkinlere kadar her yaştan vatandaş, açık havada kitap okumanın keyfini yaşadı.

Etkinlikte konuşan Arhavi Kaymakamı Burak Çimşir, bu yıl etkinlikleri daha geniş katılımla gerçekleştirdiklerini belirterek "Teknoloji bağımlılığına karşı kitap okuma alışkanlığını güçlendirmek istiyoruz. Bu yıl yürüyüş programını da ekleyerek farkındalığı artırmayı amaçladık. Katkı sunan tüm kurumlara teşekkür ediyorum" dedi.

Arhavi Belediye Başkanı ise kitap okuma alışkanlığının önemine dikkat çekerek "Kitap okumanın yaşı yoktur. Bu tür etkinliklerle özellikle gençlerimizi teknoloji bağımlılığından uzaklaştırmayı ve kitap sevgisini yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Türkiye Gündem Haberleri