Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılı!

19 Mayıs 100. yılında Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğünün etkinlikleri devam ediyor.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılı münasebetiyle tüm ülke genelinde yapılan etkinliklere bir yenisi de Kars’tan eklendi.

İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gazi Kars Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Murat Aybirdi günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Alpaslan Anadolu Lisesi öğrencileri öğretmenlerinin yönetiminde Atatürk konulu bir oratoryo sahnelediler. Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi Öğrencileri kurtuluş savaşından bir kesit sundukları tiyatro sahnelediler. Merkez İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ayşe Irmak Aksu Atatürk konulu şiir okuduktan sonra, Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin tertip ettikleri  konserin ardından, 100. yıl etkinlikleri kapsamında il genelinde düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Fevzi Paşa Ortaokulu öğrencisi Muhammet Can Gündüz kendi şiirini seslendirdi.

Program 100. yıl kutlamaları çerçevesinde yapılan Kompozisyon dalında Cumhuriyet Anadolu Lisesinden Havanur Kusuv, Slogan dalında; Hüsnü M. Özyeğin Anadolu Lisesinden Bahar Merve Boz,  Resim dalında 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesinden Işıl Küreş, Şiir dalında Fevzi Paşa Ortaokulundan Muhammet Can Gündüz,  serbest konulu karikatür dalında ise birinci olan Gazi Kars Anadolu Lisesinden Şevval Yurul’a ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. 

Kars Haber Haberleri