Aydemir: ‘Çanakkale Destanı Türk Milletinin manasıdır’

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, "Çanakkale Destanı; müellifi Türk Milleti; özü vahdet ve tevhide teslimiyet; ufku tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet; vurgusu İla'yı Kelimetullah için devlet ebed müddet olan milli kıyamdır....

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, "Çanakkale Destanı; müellifi Türk Milleti; özü vahdet ve tevhide teslimiyet; ufku tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet; vurgusu İla'yı Kelimetullah için devlet ebed müddet olan milli kıyamdır. " dedi.

Çanakkale Bir Beka Destanıdır

Milletvekili Aydemir, "Çanakkale Destanı topyekun Yüce Milletimizin İstiklal ve istikbal, Devletin bekası için varlığını adaması; Hakkın batıla muzafferiyeti; birlik, beraberlik ve kardeşliğin cihana kaydıdır. " mesajını paylaştı.

Çanakkale Tevhid Yoluna Adanmışlıktır

Milletvekili Aydemir, "Çanakkale Destanı tarihini kendi yazan bir milletin, Kuntayca, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır/Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" kararlılığı; Akifçe, "Cânı, cânânı, bütün vârımı alsın da Hudâ/ Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ" niyazıdır. " vurgusunu paylaştı.

Çanakkale Hakkın Batıla Galip Gelmesidir

Milletvekili Aydemir, "Çanakkale Destanı "Türk Milletine kefen biçmeye kalkışanların akıbetleri berbat olur" gerçeğinin tescili; Akif'in tasviriyle, "Ne çelik tabyalar ister, ne siner hasmından/Alınır kal'â mı göğsündeki kat kat îman?/Hangi kuvvet onu, hâşâ, edecek kahrına râm?/ Çünkü te'sis-i İlâhî o metîn istihkâm" imanının takdimidir. " dedi

Çanakkale Hakkın Rızasına Teslimiyettir

Milletvekili Aydemir mesajında, "Çanakkale Destanı tevhid uğrunda can verme sırrına mazhar olan bir milletin, "Cehennem olsa gelen göğsümüzde söndürürüz/Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz" azmi; Hakkın rızasına ram olma ahdidir. " ifadesine yer verdi.

Niyaz

Milletvekili Aydemir, "Yüce Milletimizin Çanakkale Zaferi coşkusunu paylaşıyor, şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, Milli şairimizin Milli Marşımızdaki "Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyyet/ Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklâl" tebşirini kaydediyor; devletin dirliği, milletin birliği, vatanın bütünlüğü yolunda nefsinden geçme ahdimizi paylaşıyoruz. " dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Türkiye Gündem Haberleri