Bakan Arslan’ın Bölgedeki 2’inci Ziyareti 2’inci Memleketi Ardahan’a

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, bölgedeki ikinci ziyaretini 2’inci memleketi Ardahan’a gerçekleştirdi.

Bakan Arslan, Ardahan’ın Çıldır ilçesindeki Aktaş Sınır Kapısı yolunun temel atma törenine katıldı. Sabah 10:30 sıralarında özel uçakla Kars Harakani Havalimanı’na gelen Bakan Ahmet Arslan’ı Kars ve Ardahan’dan yetkililer, partililer ve vatandaşlar karşıladı.

Buradan Ardahan’a hareket eden Bakan Arslan’a yaklaşık 100 araçlık konvoy eşlik etti. Gidiş güzergahı üzerinde Kars’ın Susuz ilçesinde de yolu kesilerek, sevinç gösterileriyle karşılanan Bakan Arslan, kendisi için kesilmek istenen kurbanı jandarmaya hediye ederek yola devam etti.

Ardahan’da ilk ziyaretini Ardahan Valiliği’ne gerçekleştiren Bakan Arslan, burada Valilik Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra kısa bir değerlendirmede bulundu. Kars Ardahan ve Iğdır’ın bir bütün olduğuna dikkat çeken Bakan Arslan, ikinci memleketi olan Ardahan’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Valiler Kararnamesi ile Batman Valiliği görevine atanan Ardahan Valisi Ahmet Deniz’de, Ahmet Arslan’ı Ardahan’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ardahan Valisi Ahmet Deniz tarafından günün anlam ve önemine ilişkin Bakan Arslan’a seccade ve Damal bebeği hediye edildi. Bakan Arslan, hediye karşısında teşekkürlerini ileterek, ‘Böylesi kullanılabilir ve manevi bir hediye almak oldukça mutluluk verici’ dedi.

Ardından Ardahan Belediyesi önünde Ardahan halkıyla bir araya gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, burada da Ardahanlılar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Alanda toplanan yüzlerce Ardahanlıya ilk olarak Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy hitap etti. İlçelerden, köylerden ve mahallelerden gelen vatandaşlara teşekkür eden Köksoy, “Çok sevinçliyiz. Sayın Bakanımız Ahmet Arslan her anlamda görevde olduğu süre zarfında Kars ile birlikte Ardahan’ı, Iğdır’ı kısacası bölgemizi ve serhat illerini sahiplenme anlamında her daim yanımızda olmuş ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmamıştır. Dolayısıyla Sayın Bakanımız bizim içimizden olduğu için kendisi sorunları ve sıkıntıları bizler kadar, hatta bizlerden daha iyi biliyor ve takipçisi olacağından hiç şüphe yoktur. Sayın Bakanımız Ahmet Arslan bakan olmadan önce de Sayın Milletvekilimiz Selahattin Beyribey ve Ardahan Milletvekilimiz Sayın Orhan Atalay ile birlikte omuz omuza bu zor coğrafyanın kalkınması adına mücadele veriyorlardı. Bundan böyle Sayın Bakanımız ve Sayın Milletvekillerimiz aynı özveriyle, daha emin adımlarla bu coğrafyanın güçlü sesi olacaklardır.” Şeklinde konuştu.

Yaklaşık 40 gündür devam eden yağışlı havaların sona erdiği ve güneşin yüzünü gösterdiği güneşli bir Ardahan gününde ziyaret gerçekleştiren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın güneşli ve güzel günlerin geleceğinin müjdecisi olduğunu söyleyen AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay da; Bölgemizin gururu, onuru, iftiharı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli bakanlıklarından olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet ağabeyimizin Ardahan’a teşriflerinden dolayı çok mutluyuz. 40 gündür hasret kaldığımız, ısıya ve ışığa en fazla muhtaç olduğumuz iklimde bu güneş bu gün bizi ne kadar mutlu etmişse 1826 yılından beri kan kaybeden bu coğrafyanın tarihinin bu gün itibariyle değişeceğine bütün yüreğimle inanıyorum. O yüzden bu gününüz kutlu olsun, günümüz mübarek, gözümüz aydın olsun.” İfadelerini kullandı.

Ardahanlıların çeşitli pankartlar açarak dile getirdikleri isteklere karşı bakan Arslan, konuşmasında; Bizler sizlerin içerisinde büyüyen insanlarız. Dolayısıyla burada olması gerekenler, istenenler ve yapılması gereken hizmetlere hakimiz. Allah’ın izniyle bundan böyle Kars Ardahan ve Iğdır’ın ülkemizin diğer illeri seviyesine taşıyarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi Türkiye’yi muhasır medeniyetler seviyesine taşıyacağız. Bir hemşerimin bir bakan olması beni de gururlandırıyor. Mesele Ahmet Arslan meselesi değil, Mesela Kars’ın, Ardahan’ın, Iğdır’ın yetiştirdiği birinin bugün Türkiye Cumhuriyetinin bu kadar dev projelerin yürütüldüğü bir ortamda hele ki Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık bayrağını devrettiği Binali Yıldırım gibi birinden almış olmak ayrı bir mutluluk ayrı bir gurur olmuştur” dedi.

Bakan Arslan burada Ardahan- Artvin’i birbirine bağlayacak Sahara Tüneli ile Ardahan – Gürcistan Karayolu üzerinde yapılacak olan Ilgar Dağı Tüneli'ndeki çalışmalara başlanacağı müjdesini verdi.

Bakan Arslan’a ve beraberindeki heyet Ardahan’da gerçekleştirdikleri ziyaretlerin ardından Çıldır İlçesindeki Aktaş Sınır Kapısı yolunun temel atma törenine katıldı.

kha

Ardahan Haber Haberleri