Başkan Bozkuş, 2011 yılını değerlendirdi

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 2011 yılı içinde altyapıda çok büyük işlerin yapıldığını, su şebekesi çalışmasında da yüzde 90 seviyesine gelindiğini söyledi.

 

Belediye Başkanı Bozkuş, yaptığı açıklamada, kanalizasyon çalışmalarında ciddi mesafe aldıklarını bildirdi.
 
Bozkuş, “Kanalizasyonu olmayan mahallelerimizde iyi bir çalışma yaptık. Birçok caddede alt yapı çalışmalarımız devam etti. Bu çalışmalara bağlı olarak yollarımız bozuldu ve saatte 120 ton asfalt üreten bir plent kurduk. Günlük 500 metrekare taş üreten beton parke taş makinemizi kurduk. Şehirde herkesin dikkatini çeken ve sorun haline gelen 10 kilometrelik asfalt işini tamamladık. Kaldırımları yaptık. 2012 yılı içerisinde bu yolların bozulan noktaları giderildikten sonra aşınmaz tabakasını da yaparak trafik işretleriyle düzenleyip daha sağlıklı bir şekilde trafiğe açacağız. Sosyal Destek Programı kapsamında 5 park ve bahçenin çevre düzenlemesi yapıldı. Hayvan pazarı projesinin temelini attık. Mezarlık projesinin çalışmaları da devam ediyor” diye konuştu.
 
KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ
Bozkuş, şehrin modern bir görünüme kavuşması için kentsel dönüşüm hizmetlerine önem verdiklerini de ifade ederek, “Kentsel dönüşüm projesinde çok ciddi mesafe alındı. 2 bin 30 konutun yapılacağı Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi Bakanlar Kurulu’ndan kentsel dönüşüm olarak geçti. Buna bağlı olarak son çalışmalarımızı yaparak TOKİ’ye müracaat ettik. Atatürk ve Bayrampaşa mahallesinde birinci etap 500’ün üzerinde iki ayrı yerde konut yapılacak. Başbakanımıza sunduğumuz kentsel tasarım projemiz var. Bu projeyle ilgili millet ve istikam çay bahçesinin uygulama projelerini çizdirdik. Kültür ve Turizm Bakanlığına sunduk. 2012 yılı içerisinde başlayacağız. Belediye binasının ihalesini de yaptık” dedi.
 
Bozkuş ayrıca, 2012’de bir önceki yılda yarım kalan projelerin tamamlanacağını dile getirerek, “2012 yılında geçmişten kalan su ve kanalizasyon şebekesi çalışmaları devam edecek. Su arıtma tesisimiz biter bitmez suyumuzu da vereceğiz. Kentsel dönüşüm projemize devam edeceğiz. Kentsel tasarım projesi kapsamında birinci etabın keşifleri ve çevre düzenlemeleri yapılacak” diye konuştu.

Kars Haber Haberleri