Kars Ziraat Odası Başkanı Özcan Müçük, çiftçilerle bir araya gelmek amacıyla gerçekleştirdiği saha çalışmalarına devam ediyor. Müçük, son ziyaretleri kapsamında Akbaba, Esenyazı, Kocabahçe, Verimli, Aslanizi, Küçük Yusuf ve Çerme köylerini ziyaret etti.
Köylerde üreticilerle görüşen Müçük, tarımsal üretim ve hayvancılık faaliyetlerinde yaşanan sorunlar hakkında bilgi aldı. Çiftçilerin taleplerini ve beklentilerini dinleyen Müçük, çözüm önerileri konusunda üreticilerle görüş alışverişinde bulundu.
Tarım ve hayvancılığın Kars ekonomisi açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirten Müçük, üreticilerin karşılaştığı sorunları sahada tespit ederek ilgili kurumlara iletmek amacıyla çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
Ziyaretler sırasında üretim alanlarında da incelemelerde bulunan Müçük, çiftçilerin emeğinin korunması ve üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanmasının önemine dikkat çekti.
Müçük yaptığı açıklamada, “Üreticimizin emeğini, alın terini ve yaşadığı sorunları yerinde görmek bizim için büyük önem taşıyor. Çiftçimizin yanında olmak sadece belli dönemlerde değil, yılın her günü bizim görevimizdir. Köy köy gezerek üreticilerimizin taleplerini dinlemeye, sorunlarına çözüm bulmak için gerekli girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Kars Ziraat Odası’nın, bölgedeki tarım ve hayvancılık potansiyelinin geliştirilmesi ile üreticilerin karşılaştığı sorunların çözümüne yönelik saha çalışmalarını sürdüreceği bildirildi.