Başkonsolosa ziyaretler sürüyor

Kars Caferilerinin Dini Lideri, Merkez Ehlibeyt Işıklı Cami Alimi Seyyid Ahmet Erdem, Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosluğuna yeni atanan Ayhan Süleymanov'u makamında ziyaret etti.
Başkonsolos Süleymanov’a İşadamı H. Temel Yolcu ile ziyarette bulunan Erdem, Azerbaycan Başkonsolosluğunun Kars’ta kurulmasının büyük bir şans olduğunu söyledi.
Erdem, “Azerbaycan Başkonsolosluğunun Kars’ta olması kardeş Azerbaycan’ın ve onun değerli Umum Milli Lideri Merhum Haydar Aliyev’in Kars’a verdiği önemi göstermektedir. Yıllar önce Kars’ı ziyaretinde Merhum Aliyev Kars’ta Azerbaycan Başkonsolosluğunun açılmasını arzu ettiğini söylemişti ve onun arzusu gerçekleşmiştir.” dedi.
Erdem, şöyle konuştu:
“Azerbaycan Başkonsolosluğunun Kars’ta olması Azerbaycan ve Türkiye kardeşliği bakımından büyük mutluluk kaynağıdır ve Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Kars için büyük bir şanstır.”
Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov da, “Kendimi sanki memleketimde gibi hissediyorum. Göreve başladığım günden bugüne kadar Kars halkının çok yoğun ve sıcak ilgisi ile karşılandım. Elbette bu sevgi karşılıklı Türkiye ve Azerbaycan sevgisidir.” diye konuştu.

Kars Haber Haberleri