Bayburt’ta aile hekimlerine astım ve KOAH eğitimi verildi

Bayburt'ta aile hekimlerine yönelik astım ve Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) yönetimi eğitimi düzenlendi.

Bayburt'ta aile hekimlerine yönelik astım ve Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) yönetimi eğitimi düzenlendi.

'Tanıdan Tedaviye Güncel Yaklaşımlar: Birinci Basamakta Astım-KOAH Yönetimi" başlıklı eğitim, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ülkü Ardıl tarafından verildi. Sağlık Bakanlığının "Koruyan Sağlık" ve "Geliştiren Sağlık" yaklaşımı kapsamında gerçekleştirilen eğitime aile hekimleri katıldı.

Aile hekimlerinin mesleki gelişimlerini desteklemek ve klinik entegrasyon süreçlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen eğitimde, hastalık belirtilerinin kontrol altına alınması, akciğer fonksiyonlarının korunması ve hastaların günlük fiziksel aktivitelerini sürdürebilmesi konuları ele alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Türkiye Gündem Haberleri