Çetin Erboğa Resmi Başvuruyu Yaptı!

AK Parti Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Çetin Erboğa resmi başvuruyu da yaptı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

1 Kasım 2015’te gerçekleştirilecek olan yenilenen genel seçimlerde aday adayı olduğunu duyuran Çetin Erboğa, resmi başvurusunu AK Parti Kars İl Başkanlığı’nda yaptı.

AK Parti Kars İl Başkanlığı’nda Başkan Vekili Adem Çalkın’a başvuru formunu teslim eden Erboğa’yı sevenleri yalnız bırakmadı.

Burada duygu ve düşüncelerini dile getiren Erboğa, 7 Haziran seçimlerinin üzerinden yaklaşık 2.5 aylık bir süre geçtiğini hatırlatarak,  Parlamentoya giren 4 partinin koalisyon anlamında birbirleriyle görüşmelerinden herhangi bir netice alınamadığını hatırlattı. Bu nedenle Anayasanın amir hükmü gereği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parlamentonun yeniden teşkili için “erken seçim” kararı aldığını da hatırlatarak önceki gün itibariyle de Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Geçici Bakanlar Kurulunun oluşturulduğunu belirterek seçim startı verdiğini söyledi.

7 Haziran seçimleri öncesinde yaptığı açıklamalarda Milli İrade’nin önemine dikkat çektiğini ve yapılacak seçimlerin adeta bir kader seçimi olacağını vurguladığını da belirten Erboğa: “Bugün gelinen nokta arzu edilir bir yapı oluşturmamıştır. Mekânın ruhu parlamentoya yansımamıştır. Takdir edersiniz ki; fikirler ve siyasi hareketler eğer o mekânın ruhundan hareket etmişlerse, eğer zamanın ruhunu kavramışlarsa ve temsil ettikleri, hitap ettikleri millet ile buluşma erdemini göstermişlerse, o hareketleri durdurma, sendeletme, yavaşlatma imkânı yoktur.” dedi.

01 Kasım seçimlerin bu düşüncelerin hâkim olacağı yeni bir Parlamento oluşturacağını da dile getiren Erboğa: “Hayalimizde büyüttüğümüz irfanın, erdemin, hikmetin ağırlıklı olduğu, gerçek değerini bulduğu kadrolar işbaşına gelecektir. Ülkemiz üzerinde oynanan provokasyonlar, vesayet çabaları sonuç vermeyecektir. Yeni bir nefes, yeni bir soluk olarak sizleri temsil noktasında yeniden aday olarak karşınızdayım. Ortak aklı, ortak ahlakı, ortak vicdanı ve ortak iradeyi en kararlı şekilde hayata geçirmek üzere yola çıktım. Bugüne kadar milletin sözü üzerinde söz, milletin iradesi üzerinde irade tanımadık. Herkesin konuşmaya, herkesin göz göze bakmaya, yüz yüze bakmaya ihtiyacı olduğunu düşündük. Yüreğimizi sonuna kadar açtık. Ben inanıyorum ki bu seçimler Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi bir deva seçimi olacaktır. Hepimiz; Doğruyu görecek, halka ve Hak’ka evet diyeceğiz. Sorumluluğumuzun gereğini yerine getireceğiz. Unutmayalım; Bizler, her türlü bedeli öderiz ama Millete bedel ödetmek bize yakışmaz. Asla ama asla; Aldanan da olmamalıyız, aldatılan da… Omuz omuza yeni bir kutlu yürüyüşe çıkıyoruz, inşallah… Mili iradenin sesini en gür şekilde yükseltme konusunda kararlıyız. Biz hazırız, siz de hazırsanız… Allah yar ve yardımcımız olsun.” dedi.

AK Parti Kars İl Başkan Vekili Adem Çalkın ise, aday adayı olarak hizmet etmek isteyen Çetin Erboğa’ya hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Çetin Erboğa Kimdir?

1960 yılında Kars Merkez Kümbetli Köyünde doğdu. İlköğretimi doğduğu köyde, orta ve lise öğrenimimi ise Kars Merkez Ortaokulu ve Cumhuriyet Lisesinde tamamladı. 1987 tarihi itibariyle de SSK ‘da göreve başladı. Burada İşveren Prim Tahakkuk ve Tahsilât Servinde servis sorumlusu olarak 28 yılı aşkın bir süredir Kars halkına hizmet etmektedir. Çetin Erboğa, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kars Haber Haberleri