Dünyanın en büyük sirk topluluklarından biri kabul edilen Cirque du Soleil, en büyük prodüksiyonlarından "OVO" ile 10 yıl aradan sonra İstanbul'da sahne alacak.
Biletinial'dan yapılan açıklamaya göre, böceklerin renkli dünyasını ve doğanın ekosistemini konu alan gösteri 21-24 Mayıs tarihleri arasında Ülker Arena'da sanatseverlerle buluşacak. Toplam 8 kez sahnelenecek gösterinin biletleri, etkinlik platformu Biletinial üzerinden satışa sunuldu.
Portekizce "yumurta" anlamına gelen OVO, doğanın gücünü hareket, renk ve akrobasiyle harmanlayarak sahneye taşıyor. Gösteri, izleyicileri böceklerin dünyasına davet ederken, biyoçeşitliliğin güzelliğini kendine özgü bir anlatımla sunuyor.
Kostümlerde organik dokunuşlar
Gösterinin görsel dünyası, ünlü tasarımcıların teknikleriyle şekillendi. Liz Vandal tarafından tasarlanan kostümlerde, Pierre Cardin'in grafik çizgileri ve Japon modacı Issey Miyake'nin plise tekniklerinden esinlenildi. Vandal'ın doğadan ilham alarak hazırladığı, hareket özgürlüğü sağlayan özel kumaşlı kostümler, görsel şölene katkı sağlıyor.
Sahnede 8,5 metrelik dev yumurta
Gösterinin müzikleri ise Berna Ceppas imzasını taşıyor. Bossa nova, samba, funk ve elektronik öğelerin birleştiği bestelerde, gerçek böcek seslerinden ilham alındığı belirtildi.
Gringo Cardia tarafından tasarlanan sahnede ise 8,5 metre büyüklüğünde dev bir yumurta yer alıyor. OVO dünyasının merkezini oluşturan bu dekor, bazen dev bir ormana bazen de gizemli bir mağaraya dönüşerek hikayenin ana eksenini oluşturuyor.