Depremlerin ardından yapı stokunu yenileyerek yatay mimari ve depreme dayanıklı modern konutların merkezi haline gelen Düzce'nin yeni nesil projeleri, 21. MÜSİAD EXPO'da görücüye çıktı.
Gıdadan savunma sanayisine kadar 18 farklı sektörün yer aldığı fuarda, inşaat ve gayrimenkul sektörü de öne çıktı. Özellikle 1999 depremlerinin ardından yapı stokunu hızla yenileyen, yatay mimari anlayışı ve sıkı zemin etütleriyle modern şehircilikte örnek teşkil eden Düzce'nin mimari dönüşümü fuara taşındı.
Kentte hayata geçirdiği projelerle fuarda Düzce'yi temsil eden Yekta İnşaat, yeni nesil inşaat teknolojileriyle inşa edilen modern yaşam alanlarını katılımcılara tanıtıyor. Firmanın 2C-106 numaralı standında, Düzce'de yapımı tamamlanan ve inşası süren konut projelerinin maket ve sunumları yerli ile yabancı yatırımcılarla paylaşılıyor.
Yekta İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Metin Şişman, fuar boyunca stantta yerli ve yabancı misafirleri ağırlayarak projelere ilişkin bilgi veriyor. Fuarın Türkiye ekonomisi ve sektörel buluşmalar açısından taşıdığı öneme değinen Metin Şişman, organizasyonun 1993 yılından bu yana ticari kuruluşları bir araya getirdiğini hatırlatarak, "Bu yıl Yekta İnşaat olarak fuara katıldık. Burada projelerimizi sergiliyoruz. Yaklaşık 50 bin ziyaretçi bekliyoruz. MÜSİAD EXPO fuarını diğerlerinden ayıran en büyük özellik, 18 farklı sektörü bir arada aynı çatı altına toplaması. Gıdadan tekstile, makineden inşaatta, savunmaya kadar aynı çatı altında, aynı ortamda firmalar proje ve ürünlerini sergiliyor. Bizde projelerimizi ziyaretçilerimize anlatıyoruz. Fuar 4 gün sürecek. Cumartesi gününe kadar fuarımız açık. Bütün ziyaretçilerimizi standımıza bekliyoruz" ifadelerini kullandı.