'Dilenciler, Bu İşi Meslek Edinmiş'

Kars'ta çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu dilenciler vatandaşları canından bezdirdi.

'Dilenciler, Bu İşi Meslek Edinmiş'

Kars’ta çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu dilenciler vatandaşları canından bezdirdi. 

Kentte işyerlerini kapı kapı dolaşan ve cadde üzerinde bulunan vatandaşlara adeta yapışırcasına yaklaşarak para isteyen dilencilere vatandaşlar tepki göstermeye başladı. Cadde ve sokaklarda oturarak veya dükkanları dolaşarak dilenen kadın ve çocukların bir türlü engellenememesi ve hatta mantar gibi çoğalması ise dikkat çekiyor.

Yanlarına ve kucaklarına aldıkları çocukları ile birlikte dilenen ve çocuklarını dilencilikte istismar eden kadınlar, soğuk, yağmur ve güneşe aldırmadan sabahtan akşama kadar yaşı küçük çocukları kapı kapı dolaştırıyorlar. Anneleri ile birlikte dilenen çocukların kaldırım üzerinde uyumalarına aldırış etmeden işlerini yapan dilencilere biran evvel çözüm bulunmasını isteyen vatandaşlar, dilenciler yüzünden dışarı çıkamaz hale geldiklerini belirttiler.

“POLİS VE ZABITAYA ALDIRIŞ ETMİYORLAR”

Kars’ın dört bir köşesini istila eden dilenciler, polis ve zabıtalara aldırış etmeden işlerini yapıyorlar. Köşe başları ve cami önlerini mesken tutan dilenciler, önlerinden geçen polis ve zabıtaya da aldırış etmiyor. Kucaklarında bulunan çocukları kullanarak para toplayan dilenciler, özellikle ana cadde üzerinde işyerleri bulunan vatandaşların da işlerine engel oluyor.

İşyerlerine yönelen vatandaşların dilencileri gördükten sonra işyerine girmediğine dikkat çeken işyeri sahipleri yetkililerinden dilenci sorununu çözmelerini istedi.

İşyeri sahipleri, “Bunlar dilenciliği meslek haline getirmişler. Bu sorun bir türlü çözülemiyor ve kimse bu dilencileri durduramıyor. Dilenciler gerçekten bu işi kendilerine meslek edinmişler. Çoğunluğu kadın ve çocukların oluşturduğu dilencileri durdurmak için belediye ve emniyetin işbirliği yaparak ortak çalışması gerekiyor” dediler. iha

Kars Haber Haberleri