Gerçekler Hayal Olmasın!

Bahar mevsimiyle birlikte sporun, eğlencenin ve ulaşımın olmazsa olmazlarından olan bisikletler Kars’ta kaldırımlardaki yerlerini almaya başladı.

Geçmiş yıllara oranla kullanımında ciddi derecelerde azalma olan bisikletler, geçmişte özellikle çocukların büyük hayalleri olurken, şimdi ise çocuklarca tercih edilen teknolojik ürünler ve gerçek hayaller oluyor.

Çağımız çocuklarının genel olarak teknolojik ürünlere yöneldiğini ve bisikleti eğlenceli bulmadıklarını kaydeden Kars’ın bisiklet sektöründeki tanınmış ismi Murat Demiral, baba mesleği olan bisikletçiliğin çocuklar bazında gün geçtikçe teknolojinin gölgesinde kaldığını ifade ediyor.

Geçmiş zamanlarda bir bisikletin bir çocuk için büyük bir hayal ve gerçekleştiğinde de anlatılmaz bir mutluluk ifade ettiğini kaydeden Demiral, “Çocukluğumdan beri baba mesleği olan bu bisiklet sektörünün içerisindeyim. Artık çocuklar bilgisayara yöneldi, şimdi tabletler, bilgisayarlar çoğaldı ve çocukların bisiklete olan merakı ve hevesi azaldı diyebiliriz. Bisiklet sezonu açıldı fakat gördüğünüz gibi talep yok. Dışarıdaki bisikletlerin çoğu uzun zamandır elimizde, birçok bisiklet uzun zamandır tamire bırakıldı yapıldı fakat sahipleri tarafından alınmadı. Bisiklet fiyatlarının pahalı olduğu söylenebilir fakat bu istenilince alınmayacak boyutlarda değil tabiki. Öte yandan günübirlik bisiklet kiralaması da yapıyoruz ama buna da talebin olduğu söylenemez.” şeklinde konuştu.

Kars’ta bisiklet camiasındaki bu sessizliği ise tam da bu sıra 33 yaşında olan bir memur bozdu. Kimliğini açıklamak istemeyen bir vatandaş, çocukluğunun en büyük hayali olan bisiklete 33 yaşında kavuştu. Murat Demiral’dan bisiklet satın alan evli ve çocuk sahibi vatandaş, bir arabanın bile kendisini bu kadar mutlu edemeyeceğini ve yeni aldığı bisiklete binmek için sabırsızlandığını belirtti. Çocukluk hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan vatandaş aldığı bisiklete binerek evinin yolunu tuttu.


kha

Kars Haber Haberleri