İkinci el kombi alımına dikkat! Kars'ta kombi çetesi çökertildi

Kars’ta özellikle güvenlik kamerası olmayan ikinci adres olarak kullanan vatandaşların evlerine girerek çaldıkları kombileri başkalarına ikinci el kombi olarak satan çete çökertildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli şahıs çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Volkan KARABAĞ

Kars’ta kış mevsimi ile birlikte kombisine bakım yaptırmak isteyen vatandaşlar sıhhi tesisatçı olan özel bir işletmeyi arıyor. Bu durumu fırsat bilen çete vatandaşların sorununu giderirken binada keşif yaparak ikinci adres olarak kullanılan daireleri tespit ediyor. Tespit edilen daireye gelen hırsızlar dakikalar içerisinde kombiyi sökerek götürüyor.

Son 6 ayda yaşanan kombi hırsızlığı ile ilgili çalışma başlatan Kars İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği, tespit ettiği Y.E.Y. (28), Y.Y. (27), S.K. (49) ve İ.E. (23)’nin ev ve iş yerlerine eş zamanlı baskın düzenledi. Gözaltına alınan şahısların çaldıkları kombileri ikinci el kombi arayan vatandaşlara sattıkları ve ilk belirlemelere göre çetenin 10 farklı hırsızlık olayının failleri oldukları tespit edildi.

Çaldıkları kombileri bir çiftlik evinde sakladıklarını öğrenen polis ekipleri yaptıkları aramada da piyasa değeri yaklaşık 200 bin TL olan kombi, kalorifer malzemeleri, plazma televizyon ve çeşitli elektronik eşyalar ele geçirdi.

Emniyetteki işlemlerin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek tutuklanmak üzere adliyeye sevk edilen şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ayrıca son 6 ay içerisinde kent genelinde ikinci el kombi alan vatandaşların çalıntı kombi alma ihtimallerinin olabileceği ve durumu polis ekiplerine bildirmeleri istendi.

Kars Haber Haberleri