İstanbul'da dün etkili olan kar yağışı kentin kuzey kesimlerini beyaza bürüdü. Bazı ilçelerde okullar kar yağışı nedeniyle tatil edilirken, "Canlı Ağaç Müzesi" olarak da adlandırılan Atatürk Arboretumu'nun beyaza bürünmüş hali kartpostallık bir görüntü ortaya çıkardı. Kar hasreti çeken vatandaşlar ise Atatürk Arboretumu'nda keyifli vakit geçirdi.
İstanbul'da etkili olan kar yağışı Sarıyer'de bulunan Atatürk Arboretumu'na beyaz gelinlik giydirdi. Ortaya çıkan eşsiz manzara havadan çekilen görüntülere yansıdı. Beyaza bürünen İstanbul'un canlı bitki müzesi ziyaretçilerini ağırladı. Kar yağışıyla birlikte Atatürk Arboretumu beyaz örtüyle kaplandı. Ormanlık alan içerisinde yer alan göletin yüzeyinin donduğu görüldü. Karla kaplanan ağaçlar ve gölette yüzen kuğular masaldı görüntüler oluşturdu. Kar manzarasını görmek ve fotoğraf çekmek için bölgeye gelen vatandaşların, yoğunluk oluşturduğu görüldü.
"Karlı olduğunu bilmiyorduk"
Ailesi ile birlikte gezmeye geldiğini söyleyen Şinasi Çiftçi, "Tatil dolayısıyla buraya geldik. Bu kadar karlı olduğunu bilmiyorduk. İyi ki de gelmişiz. Yani güzel bir manzarası var. Göl de güzel gözüküyordu. Yarım saatlik yoldan geldik ama bizim orada kar yok. Burası daha güzel oldu. İstanbul'a bu kadar kar yağacağını tahmin etmedik. İstanbul'da bazı bölgelerde okulları tatil ettiler. İnternette gördüğümüzde böyle değildi, yaz manzarası vardı. Şaşırdım, zaten çok da güzel olmuş. Çok harika bir yer. Geldiğimize memnunuz" dedi.
"Kar yağışını beklemiyorduk, bize de sürpriz oldu"
Yılbaşı tatili dolayısıyla gezdiklerini ifade eden Fidan Çiftçi ,"Ailemizle beraber buraya gezmeye geldik. Çok güzel oldu. Burayı biliyorduk ama daha önce gelmemiştik. Fotoğraflardan manzarası çok güzel gözüküyordu. Biz de tatili fırsat bilerek buraya geldik. Kar manzarası ayrı bir hava katmış. Kar yağışını beklemiyorduk. Bize de sürpriz oldu" diye konuştu.
"Bu manzara şaşırtıcı oldu"
İstanbul'da yaşadığı bölgede kar yağışının olmadığını ifade eden Berrin Ay Çiftçi ise, "Burayı bembeyaz beklemiyordum. Aslında ben burada hiç kar beklemiyordum. Benim için bu manzara şaşırtıcı oldu. Manzarası çok güzel. Burayı internetten fotoğraflarda görüyorduk. Gelmek bugüne kısmetmiş" dedi.