Kağızman Kaymakamı Muhtarlarla Tanıştı!

Kars'ın Kağızman İlçesinde göreve yeni başlayan Kaymakam Kemal Duru bir toplantı düzenleyerek köy ve mahalle muhtarları ile tanıştı.

Kağızman Kaymakamı Muhtarlarla Tanıştı!

-KAYMAKAM DURU MUHTARLARLA TANIŞMA TOPLANTISI YAPTI,

Kars’ın Kağızman İlçesinde göreve yeni başlayan Kaymakam Kemal Duru bir toplantı düzenleyerek köy ve mahalle muhtarları ile tanıştı.

Kaymakam Kemal Duru toplantıda yaptığı konuşmada Kağızman ilçesinde göreve başlayalı   üç  ay olduğunu belirterek, bu süre içerisinde Kağızman’ı tanımaya çalıştığını söyledi. İlçeye bağlı köylerin genel sorunlarını tespit edip öncelikle bu sorunları çözmeye çalışacaklarını belirten Kaymakam Duru, “Kağızman İlçesinin geçim kaynağının tarım  hayvancılık ve meyvecilik olduğunu görüyoruz. Bu sebeple çalışmalarımızı ilçede tarım ve hayvancılığın gelişmesi yönünde sürdüreceğiz” dedi.

Kaymakam Duru Kağızman ilçesine bağlı köylerde Köydes projesi kapsamında içme suyu olmayan köyün bulunmadığını vurgulayan Kaymakam Duru, “Köylerdeki atıl okulların değerlendirilmesini istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı atıl olan okullara bakım yapmıyor. Bu sebeple bu okulları muhtarlar taziye evi,muhtarlık olarak kullanmak istiyorlar bu konuda da çalışmalarımız olacak.Köylerdeki cami,okul, sağlık ocağının bakımlarını yapacağız” şeklinde konuştu.

Kağızman’a yeterli başvuru olursa gelecek olan doğalgaz konusuna da değinen Duru,”Doğalgazın ilçeye gelmesi için 6 bin başvuru olması gerekiyor, şu ana kadar 300 başvuru olmuş, bu çok az bir rakam. Umarım ilçe halkı gereken hassasiyeti gösterir ve ilçemiz doğalgaza kavuşur” ifadelerini kullandı.

Kağızmanhaber Haberleri