Kağızman’da Engelleri Aşalım 1. Engelliler Şenliği Yapıldı

Kars’ın Kağızman ilçesinde Özel Melekler evi Rehabilitasyon Merkezleri tarafından Engelliler Şenliği düzenlendi.

İlçede ilki düzenlenen ve açık alanda yapılan en güzel şenliklerden biri ünvanını kazanan Engelliler Şenliği’ne ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Müdürleri Yakup Bayşar, İsmail Taşcı, kamu kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan programda Kağızman Atatürk İlköğretim Okulu folklor ekibi tarafından bir birinden güzel gösteri sunuldu. Programda rehabilitasyon merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan işaret dili ve oyunları izleyenleri adeta büyüledi. Öğrencilerin gösterisinin ardından konuşan Kağızman Özel Melekle Evi Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Karataş, engelliliğin doğuştan olduğu gibi sonra da olan bir olgu olduğunu belirterek, herkesin birer engelli adayı olduğunu söyledi.

Karataş, engelliler konusunda son yıllarda Türkiye'de devrim niteliğinde birçok yenilik yapıldığını dile getirerek, “İlçemizde bu birçok engelli vatandaşımız evde bakım hizmetinden yararlanmaktadır. Bu konuda ilk önce bizlere her türlü desteği veren başta Ak Parti Kars Milletvekilimiz Sayın Ahmet Arslan’a Sayın Kaymakamımız Musa Üçgüle yardım ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim.Evde Bakım hizmeti alan engelli vatandaşlarımız Aynı şekilde 100 çocuğumuz özel eğitim rehabilitasyon hizmetlerinden yararlanmaktadır. 2011 yılında da hizmete açtığımız bakım rehabilitasyon merkezinde 25 engellimiz hizmet almaktadır.” dedi.

Etkinliği düzenlemekteki amaçlarının engelli bireyleri onura etmek, sosyal hayata katılımlarını sağlamak, toplumda engellilere karşı duyarlılığı arttırmak olduğunu ifade eden Karataş, istenildiği zaman eğitimin her engeli aşabileceğini, umutsuzlukların nasıl umuda dönüşebileceğini bu etkinlikle göstermek istediklerini dile getirdi.

Programda daha sonra Özel Melekler evi Rehabilitasyon Merkezi, öğrencileri tarafından müzik-eğlence programı düzenlendi. Özel Melekler evi Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından çeşitli müsabakalarında dereceye giren yarışmacılara ödüllerinin verilmesi ile program sona erdi.

kha

Kağızmanhaber Haberleri