KAİSİAD 4. Yaşında!

Kaisiad Maslak Sheraton Otelde bu yıl 3. Geleneksel etkinliğini düzenledi.

KAİSİAD 4. Yaşında!

KAİSİAD GELENEKSEL CUMHURİYET BAYRAMINI COŞKUYLA KUTLADI

4. YILINI SEHERATON’DA KUTLADI

GECEDE BÖLGEYE EN BÜYÜK DESTEK ŞÜKRÜ GENÇTEN GELDİ

Kaisiad Maslak Sheraton Otelde bu yıl 3. Geleneksel etkinliğini düzenledi.

Kars, Ardahan ve Iğdır da yaşayan yardıma muhtaç çocuklara yönelik BİR ADIMDA SEN AT sloganı ile gerçekleştirilen etkinliğe bölge illerinden seçkin insanlar katıldılar.

Giresunlu Sarıyer Bld. Başk. Şükrü Genç 1000 bot ile bölgedeki tüm büyüklerimizi sollarken, çocukları sevindirirken Aynı zamanda Kaisad’la birlikte her yıl Sarıkamış Şehitlerini Anma kararı da alarak bölgemizde stk yapılanmasının oturmamasını isteyen dinazorlara da büyük bir darbe vurdu. Şükrü Genç’in yanı sıra Karadenizli birçok işadamı daha gecede yer aldı.

Bölge Bld Başkanlarımızdan Beykoz Bld Bşk Yücel Çelikbilek 100 bot’la katkı yaparken,

ÇİNİK BİR BOT ONLARIN HAYATINDA BÜYÜK BİR FARK YARATIR…

KAİSİAD Başkanı Süreyya CİNİK’in ‘’KAISİAD Yönetim Kurulu Üyelerinin 1000 çocuk ile başlattığı bu anlamlı balonun duyurusunu duyarlı vatandaşlara ileterek vereceğiniz destek sayesinde muhtaç çocuklara bir adım atarak toplam 3000 çocuğa bot almamıza destek verebilirsiniz’’ Diyerek, ‘’Sadece bir bot onların hayatında büyük fark yaratır! Onlar için büyük anlamı olan bu destek için HAYDİ BİR ADIMDA SEN AT’’ Demesi salonda büyük alkış aldı.

Süreyya CİNİK konuklara hitaben gerçekleştirdiği konuşmasında, ‘’KAISİAD’ ın amacı ortak paydamız olan Kars-Ardahan-Iğdır’ın geleceğini ilgilendiren tüm konularda karar alma mercilerini etkileyecek mekanizmaları oluşturmak ve sağlıklı işlemelerini sağlamaktır’’ Dedi. ‘İlk bakışta Siyasi, bürokratik, akademik kültürel ve ekonomik alanlarda tek başına çok etkili olan değerlerimizi bir araya getirmek sanıldığı kadar kolay değildir’ Diyen CİNİK,   ‘Ancak güçte olsa bunu başarmak, bölgemizin çıkarları için bir araya gelmek, getirmek zorundayız’’ Dedi.

CİNİK ‘’Bölgemizin her kesimden önde gelen insanlarının aklı başında hareket ederek bu köy, bu belde, bu ilçe bu şehir, bu toprak, bu memleket, bu coğrafya, bu vatan bizim.’’ Diyerek hangi platformda olursa olsun yaşadığı kentin gelişmesi ve kalkınması için ayakta kalma kutuplaşma siyasi ve ticari menfaatler doğrultusunda sessiz kalmaları ancak güçlü bir sivil toplum hareketiyle son bulur. Ayrı ayrı duran sivil toplum kuruluşları güç birliği yaparlarsa şehrin sorunları ve talepleri doğrultusunda sesleri gür çıkar. Bir şehirde STK’lar güç birliği içinde değilse o şehir sessizliğe bürünür, garip ve yetim kalır. Türk ü, Kürt ü, Laz ı, Çerkez i, Gürcü sü, Alevi si, Sünni si ile bunu başarmak zorundayız. Yapılması gereken bölgemizin geleceğini şekillendirecek önemli projeler özelindeki haklı taleplerimiz doğru kanallar aracılığı ile uygulanma kademesindeki insanlara iletilmeli kamuoyunun oluşması sağlanmalı ve bu güç ortak hedef için yönlendirilmelidir. Unutulmamalıdır ki, Birlikte hareket eden şehirler güçlenir ve gelişir.’’ Dedi.

Süreyya CİNİK konuşmasının sonunda katılımcılara ve kurulduğundan buyanı yerel basının kendilerine verdiği destek ve sarf ettiği ekmekten dolayı teşekkür etti.

KAISİAD 4 YAŞINDA

Kars, Ardahan ve Iğdır da yaşayan yardıma muhtaç çocuklara yönelik BİR ADIMDA SEN AT sloganı ile gerçekleştirilen baloya KAI camiasından seçkin konukların katıldığı gecede bir sürprizse KAISİAD ’ın kuruluşunun dördüncü yılında KISİAD pastasının başkan Süreyya CİNİK, yönetim kurulu ve baloya katılan tüm dernek ve federasyon başkanlarıt tarafından kesildi.

Gürbüz ÇAPAN; ‘’Ben bunu yaşayarak bugüne geldim’’

Esenyut eski belediye başkanı ve bu seçim döneminde yeniden Cumhuriyet Halk Partisi Esenyurt Belediye Başkan Aday adayı olan Gürbüz ÇAPAN, duygu ve düşüncelerini dile getirirken slâyt’ da yer alan tezekle okul yolundaki çocuklara dikkat çekerek, ‘’Şu arka fonda yer alan resimdeki durumun aynısını bende bire bir yaşayanlardanım. 21 Yüz yıl Türkiye sinde bu tür manzaralarla karşılaşmak hoş bir durum değildir elbet, sanırım bu görüntüler, geçmişe götüren beni rahatsız ettiği kadar sizleri de rahatsız etmiştir, geleceğimizin teminatı olan bu çocuklar bu şartlarda yaşamayı hak etmiyor’’ Dedi.

KAISİAD’IN KONUKLARI

KAISİAD’IN bu yılki ‘’HAYDİ BİR ADIMDA SEN AT’’ sloganı ile fakir ve muhtaç öğrenim çağındaki çocuklara yönelik gerçekleştirilen etkinliğe, Ardahan Dernekler Federasyonu Başkan ve yön kur üyeleri, Hoçvan Dernekler Federasyonu ve Yön kur üyeleri, , Prof. Dr. Ayhan TORAMAN, CHP Ardahan Milletvekili Ensar ÖĞÜT, Iğdır Valisi Ahmet PEK, Esenyurt eski belediye başkanı ve CHP Esenyurt aday adayı Gürbüz ÇAPAN, Hoç-Fed Yönetim Kurulu üyesi Türkan YILMAZ ve işadamı eşi Güven YILMAZ, İşadamı Metin ŞANCI, Kaşkar Süt ürünleri sahibi İşadamı Hakan ÇAPAN, kısa adı AREV olan Ardahan Eğitim Vakfı kurucu üyesi ve aynı zamanda yönetim kurulu başkanı İlter AVŞAR, AREV kurucularından ve aynı zamanda yönetim kurulu üyesi Fuat AVŞAR, Yöre ses sanatçılarından Murat GÖKDEMİR, Kısa adı ARDAFED olan Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Güven DOĞRUYOL, Beykoz Ardahanlılar Derneği  (ARDADER) Bşk Yrd. Yusuf Sit, Sarıyer Ardahanlılar Derneği Bşk. Orhan Topçu, Eyyüp KAİ Derneği Bşk İsrafil Aslanoğlu ve yön. Kur üyeleri, Kısa adı ARDAFED olan İstanbul Ardahan dernek başkanı Ahmet DEMİRBAŞ ve yönetimi yanı sıra onursal Başkan Cevdet ŞENTÜRK, Türk-Azerbaycan Dernek Başkanı Sefer KARAKOYUNLU, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan SULTANOĞLU, Azerbaycan Konsolosu Emma N. Haydarova,  kısa adı İYGAD olan İstanbul yerel gazeteciler derneği Başkanı Umut Veli DEVELİ, Yıldız Medya İmtiyaz sahibi A. Rıza YILDIZ ve çok sayıda yerli ve yabancı konuk gecede hazır bulundu.

YERELBASIN

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Başkanı Umut veli Develi, Oluşturduğu yayın ağı ile her ile atadığı temsilcilerle, bölgemizin en güçlü internet yayını konumuna gelen Doğu Kültür Medya’nın imtiyaz sahibi Yusuf ŞİT,  Dünya Gazetesinden Emrah Aydın, Yeni umut gazetesinden Gürbüz KÜPELİ, Alternatif doğuş gazetesi imtiyaz sahibi Çetin YILMAZ, , Ardahan Medya/Ardahan Gündem gazetesi imtiyaz sahibi İlyas YILDIZ ve Kuzey Anadolu Gazetesi imtiyaz sahibi Fakir YILMAZ.

Sanatçı Olarak da Recep Ergül sahne aldı.

KAISİAD YÖNETİM KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞUYOR

Başkan/Süreyya CİNİK

Başkan Yardımcıları/ Ahmet KESKE, Veysel ÇAMLI, Casim YILDIRIM

Genel Sekreter/Orhan GÖKÇESayman/Abdullah ADIMAN

Yönetim kurulu üyeleri/Yavuz POLATOĞLU, Rahşan Bukni ULUS, Özcan YILDIZ, Turgay ZORBA, Bişar ŞİRİN, Canip YILDIZ, Hakan ÇAPAN, Pertev YILMAZ, Bülent GÜLER.

Kars Haber Haberleri