15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizin Anayasal düzenini, demokrasimizi, milli birlik ve bütünlüğümüzü hedef alan menfur darbe girişimini sene-i devriyesinde Kars Ardahan Bölge Barosu olarak kınıyoruz.
Millet iradesinin yansıdığı Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi başta olmak üzere ülkemizin başta gelen kurumlarının bombalandığı ve 249 kişinin şehit, 2196 vatandaşımızın gazi olmasına yol açan FETÖ’cü darbe girişimi, milletimizin ve devlet içerisindeki sağduyulu yöneticilerin inisiyatif almaları neticesinde akamete uğramış; ülkemizin birlik ve bütünlüğüne zarar verememiştir.
Kars Ardahan Bölge Barosu olarak demokratik hukuk devletine kasteden tüm yasadışı girişimlerin karşısında yer almaktayız. Cumhuriyetin en önemli değerlerinden biri olan demokrasinin silah zoruyla değiştirilmesinin kabul edilmesi mümkün değildir.
Aslolan, seçimle gelen meşru hükümetlerin, ancak seçimle işbaşından ayrılabilmesidir.
Darbe girişimi sonrasında her zamankinden çok daha fazla hukuka, sağduyuya, birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın bulunduğu ortadadır. Ülkemizin daha önce olduğu gibi bu sıkıntılı dönemi de birbirine kenetlenerek atlatacağına inanmaktayız. Bu nedenle başta devlet yöneticileri olmak üzere toplumun tüm kesimlerine büyük sorumluluk düşmektedir.
Bu vesile ile; şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şükranlarımızı sunarız.