Kars Dahil 45 İlde "Narko Pars" Darbesi: 352 Gözaltı

Ankara merkezli olarak 45 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen ve Kars’ı da kapsayan geniş çaplı "Narko Pars" operasyonlarında uyuşturucu madde satıcılarına büyük bir darbe indirildi.

Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen bu dev operasyon kapsamında toplam 352 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Kars'ın da aralarında bulunduğu 45 ilde yürütülen titiz saha araştırmaları, analiz ve takip faaliyetleri sonucunda zehir tacirlerinin uluslararası bağlantıları deşifre edildi. Yakalanan şüphelilerin, yurtdışından kargo yolu ile yasadışı skunk tohumları temin ettikleri ve bu tohumlardan elde edilen uyuşturucu maddeleri Kars dahil olmak üzere ülke genelinde satışa sundukları tespit edildi.

Operasyon sürecinde Kars ve diğer illerdeki şüpheliler teknik ve fiziki takiple adım adım izlenerek suç faaliyetleri tek tek delillendirildi. Adreslere düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 132 kilogram çeşitli uyuşturucu madde, çok sayıda uyuşturucu hap, uyuşturucu kullanma aparatı ve hassas teraziler ele geçirilerek uyuşturucu şebekesinin bölgedeki faaliyetleri engellendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Kars Haber Haberleri