Kars Defterdarlığı’ndan Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Grup Başkanı Hasan Yiğit 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunla ilgili detaylı bilgi verdi.

 

19 Ağustos 2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kamuoyunda vergi barışı diye adlandırılan 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun hakkında Kars Defterdarlığı tarafından tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kars Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen tanıtım ve bilgilendirme toplantısına Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Grup Başkanı Hasan Yiğit, Kars İl Defterdarı Hüseyin Savan, defterdar yardımcıları, Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adem Burulday ve gelir mükellefleri katıldı.

Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kars İl Defterdarı Hüseyin Savan, “Vergi Barış'ı Yasası diye de bilinen 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki alınan kararların ilimizde düzenlenen tanıtım ve bilgilendirme toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Gelir İdaresi Başkanlığı’nca bu işin uzmanları olarak elimizde görevlendirilen Gelir İdaresi Grup Başkanı Sayın Hasan Yiğit Bey ve beraberindeki arkadaşları sizler adına hoş geldiniz diyor ve yapacakları sunumun faydalı olmasını temenni ediyorum. Bu yasanın basın aracılığıyla ve siz katılımcılar aracılığıyla toplumun tüm kesimlerine yayılarak yasanın getirdiği imkan ve fırsatlardan azami ölçüde herkesin yararlanmasını umuyor ve bekliyoruz. Bu yasa sadece vergi dairelerinin alacakları değil, belediye su ve emlak vergisi alacaklarını, sosyal güvenlik kurum alacaklarının ve bazı odaların da alacaklarını kapsadığından buralara borcu olanların da müracaat etmeleri gerektiğini, ayrıca hatırlatmak isterim. Yasadan yararlanma süresi 31 Ekim'de sona erecek. Bu anlamda yaklaşık 25 gün süre kalmıştır, herkesin bu fırsatı değerlendirmesini bekliyoruz.” dedi.

6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunla ilgili detaylı bilgi veren Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Grup Başkanı Hasan Yiğit ise şunları söyledi:

“Bu kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte milyonlarca vatandaş çeşitli vergi borçlarının sadece anaparasını yapılandırarak taksitle ödeyebilecek. 30 Haziran 2016 tarihi dahil olmak üzere bu tarihten önceki tüm borç ve alacaklar için gecikme faizleri, gecikme zamları yeniden yapılandırılabilecek. Vergi cezaları, Kredi Yurtlar Kurumu harç borçlarına, sigorta prim borçları, GSS prim borçları, Motorlu Taşıt Vergileri, trafik cezaları, idari para cezaları, belediyelere olan borçlar gibi geçmişe dönük birçok borç yapılandırılabilecek. Vatandaşlar yurtdışında bulunan para, döviz, altın menkul kıymetlerini 31 Aralık 2016 tarihine kadar Türkiye’ye rahatça getirebilecek ve serbestçe tasarruf edebilecekler. “

kha

Kars Haber Haberleri