Kars TOKİ Konutlarında Yangın

Kars'ta; Digor yolu 30 Ekim Mahallesi TOKİ lojmanlarında bir evde çıkan yangında bütün eşyalar kül oldu

 

TOKİ lojmanları K- 22 Bloğun 8 numaralı dairesinde kiracı olarak ikamet eden Bülent Karaman’a ait evde sabah namazı vaktinde elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın TOKİ Polis Lojmanları nöbet kulübesindeki görevli polisler tarafından fark edildi. Evde kimsenin olup olmadığının bilinmemesi polis ekiplerini ve mahalle sakinlerini telaşlandırdı. Dairenin çelik kapısı kırılmak istendi fakat bir türlü kırılamadı. Bu sırada görevde olan kiracı Bülent Karaman arandı ve o gelerek kapıyı açtı. Karaman’ın; eşi ve çocuklarının memleketleri Afyon’da olduklarını söylemesi yüreklere su serpti.
 
Ev sahibi Erdoğan Topbaş da, “Evde kimsenin olmadığı sırada çıktı. Yangın çıktığı anda apartmandaki diğer sakinler yanan evi kendi imkanlarıyla söndürmeye çalışmışlar. Bana sabah namazına yakın bir zamanda haber verdiler. Bende hemen geldim. Geldiğimde evin her yerinde alevler yükseliyordu. Evin içinde kimsenin olmaması bizi sevindirdi.” dedi
 
Kars Belediyesine ait itfaiye ekipleri de bölgeye sevk edildi. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, evdeki eşyaların tamamen kül olduğu görüldü. Polis, yangınla ilgili inceleme başlatırken, yangından sonra kullanılamaz olan eşyalar ise hurdacıya 20 TL’ye satıldı.
kha

Kars Haber Haberleri